web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Primarul sectorului 1 din București, alături de românii din Cernăuți

Iulia Modiga 8 octombrie 2017 3

 

Primarul sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, aflat într-o vizită la Cernăuți, la invitația primarului Oleksii Kaspruk, a declarat că va găsi forma legală și sponsorii pentru înființarea unei grădinițe pentru copiii etnici români din Cernăuți.

Sursă foto: dcnews.ro

Sursă foto: dcnews.ro

În Cernăuți nu există nicio grădiniță  cu predare în limba română, ci numai o grupă în care învață 25 de copii români, în ciuda faptului că doar la Centrul Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” au fost depuse peste o sută de solicitări pentru deschiderea unei grădinițe românești.

Potrivit DCNews, primarul Oleksii Kaspruk a declarat că „în Cernăuți, locurile în grădinițe reprezintă o problemă. Nu toți copiii au posibilitatea să frecventeze o grădiniță. De aceea soluția este de a deschide unele complexuri educative, în care procesul de instruire să se desfășoare de la vârsta de doi ani și până la clasele mari, fiind vorba dspre instituții care să cuprindă grădinița, școala primară, gimnazială și liceală”. În viziunea edilului de Cernăuți, complexurile urmează să fie făcute atât în cadrul școlilor cu predare în limba ucraineană, cât și în cadrul instituțiilor în care orele se desfășoară în limba română.

 

Tudorache a mai spus că primarul de Cernăuți a solicitat sprijin în transferarea la București a cazurilor spitalicești mai grave din rândul copiilor. „Într-adevăr, trebuie să găsim și forma legală, împreună cu Ministerul Sănătății și să prevedem noi în protocol acest lucru”, a precizat edilul sectorului 1.

Tot în cadrul vizitei, Tudorache a menționat că s-a discutat despre inaugurarea unei curse aeriene directe între București și Cernăuți. Decizia urmează sa fie luată de o companie privată interesată de această propunere, care va analiza oportunitatea deciziei privind orarul de zbor, dar și de prețul unei călătorii.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Identități și minorități naționale 8 octombrie 2017 at 18:27 - Reply

    Pentru un stat cu aspirații europene, respectarea drepturilor minorităților este un punct forte, o garanție a existenței unei societăți democratice funcționale, dovada supremă a maturității unui popor.
    Poporul ucrainian încă în formare, nu și-a clarificat sinele, nefiind putincios să adere real la valorile societății occidentale spre care la nivel de declarații totuși aspiră. Dreptul la afirmarea identității, păstrarea limbii și recunoașterea istoriei națiunilor conlocuitoare dau putere unui stat.
    Tot așa, exacerbarea acestor drepturi (precum în Republica Moldova), conduce la disoluția statului, aceste devenind incapabil să-și exercite suveranitatea și independența, minoritățile ajungând să pretindă majorității de a-i dicta până și identitatea.

  2. my web 14 iunie 2018 at 07:28 - Reply

    I simply want to mention I’m all new to blogging and site-building and seriously enjoyed your page. Probably I’m likely to bookmark your blog post . You certainly come with outstanding article content. Thank you for sharing your web page.

Leave A Response »