web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Băsescu: Unirea ar face România mai puternică. „Actul final de la Helsinki ne spune că ăsta-i drumul”

Liviu G. Stan 9 octombrie 2017 2

 

România nu va fi împiedicat de alte state să realizeze unirea cu Republica Moldova, dacă se va ajunge la o asemenea decizie, spune fostul șef de stat de la București, Traian Băsescu. 

„Da’ ce va spune Moscova, da’ ce o să spună Putin, da’ ce o să spună Washington-ul, ce o să spună Parisul, ce o să spună Berlinul. O să spună ce spune poporul român de pe cele două maluri ale Prutului, pentru că nimeni nu îndrăznește să înfrângă voinţa democratică exprimată de un popor. Chiar actul final de la Helsinki ne spune că ăsta-i drumul”, a declarat Traian Băsescu, duminică, pentru TVR Moldova.

Pe de altă parte, fostul șef de stat a ținut să sublinieze o realitate dură, aceea că niciun stat din UE nu îşi doreşte o Românie mai puternică.

„Dar noi asta am realiza prin unificare: o Românie ma puternică, o Românie cu mai multe voturi la UE, o Românie care astăzi este a 7-a ca mărime în UE poate deveni a şasea, dar numărul de voturi sigur îi creşte, datorită celor circa 4 milioane de locuitori ai Republicii Moldova. Îi creşte ponderea în decizia politică la nivelul UE, cum îi creşte şi în NATO, cum îi creşte şi rangul ca economie”, a precizat Traian Băsescu.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Marghita dela Cetatea Hotin 9 octombrie 2017 at 12:57 - Reply

    VREM ! VREM VREM !
    RE-UNIREA CU ROMANIA !

  2. dig this 14 iunie 2018 at 04:10 - Reply

    I just want to say I’m very new to weblog and really loved your blog. Very likely I’m planning to bookmark your site . You actually have very good articles and reviews. Cheers for revealing your web page.

Leave A Response »