web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Consultant politic de la București: Unirea României cu Rep. Moldova este iminentă

Iulia Modiga 10 octombrie 2017 5

 

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că unirea României cu Republica Moldova este un act iminent, la fel de apropiat în prezent ca la începutul anilor ’90.

Astăzi, în ciuda pesimiștilor, unirea mi se pare un lucru foarte apropiat, chiar iminent. Această reașezare a lumilor, această disoluție a proiectului Uniunii Europene, care este limpede, oferă un context nou. Un proiect bilateral, încurajat de forțe emergente în zonă, de unire a României cu Republica Moldova, este la fel de apropiat azi ca la începutul anilor 90, când se luase aproape un fel de decizie geopolitică, inclusiv în congresul SUA și nu fusese contrazisă nici măcar de la Moscova”, a declarat duminică analistul în emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV.

În viziunea lui Gușă, Unirea trebuie negociată cu omul politic care a confiscat întreaga Republică Moldovă: Vladimir Plahotniuc. De asemenea, analistul remarcă faptul că România iubește Republica Moldova, iar Republica Moldova iubește România, însă fără acțiune în acest sens, se stă „într-o horă ciudată”.

Dacă tot a luat acest stat în brațe și îl ține, înseamnă că, dacă se dorește unirea, pe axa Moscova-Washington, a României cu Republica Moldova, atunci se negociază cu Plahotniuc. Dacă se dorește altceva, tot cu Plahotniuc se va discuta deocamdată, pentru că nu este deranjat cu nimic (…). N-aș spune că situația Republicii Moldova este atât de sumbră. Da, e într-o stare de stat eșuat, dar dacă s-a identificat un om cu care se poate negocia un proiect de uniune… Dacă se dorește asta, eu cred că se dorește, important este să-l afirme și România, să nu se mai facă un joc individual, la nivel de șef de serviciu secret sau președinte. Asta se poate face dacă ne dorim un proiect geopolitic constructiv care să schimbe axele în regiunea noastră. Altfel, sigur, noi îi iubim pe moldoveni, ei ne iubesc pe noi… stăm într-o horă ciudată”, a conchis Cozmin Gușă.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

5 Comments »

 1. Mihai Melnic 10 octombrie 2017 at 15:30 - Reply

  Sa stiti tu, frate popor roman si tu, scumpa noastra Romanie.
  Credinta in Dumnezeu si Credinta in Unirea cu Romania, sunt acele sfinte sentimente, care-i unesc pe moldovenii din Republica Moldova.

 2. Gheorghe Bogasieru 10 octombrie 2017 at 17:00 - Reply

  Moldova e Romania-o limba,istorie,traditi o natiune,devi RE/UNIRE!si sa refacem tara ROMANIA MARE!-/DACIA preistorica.

 3. Popa Duhu dela Mânăstirea Căpriana 11 octombrie 2017 at 05:34 - Reply

  VREM ! VREM ! VREM !
  RE-UNIREA CU ROMANIA !

 4. Culcear 12 octombrie 2017 at 16:22 - Reply

  Mare grija mare cu biserica pravo mancurta din RM afiliata Rusiei. Transnisitria este o problema dar nu de netrecut / negocita dar aceasta biserica este si mai mare problema cred cam fara solutie din pacate. Asta-i un obstacol major politic dar si social tinind cont ca sunt mai implementati in teren ca orice putere politica de prin RM prin parohiile lor (si chiar fac si o politica pro rusa tip pravo). Astia trebuie izgoniti din RM inainte ca orice unire daca va fi sa fie planificata deci unirea trece si pe la Kiril la Moskva care trebuie sa isi retraga „trupele” rapid si fara zgomot si enoriasii care vor suspina de dorul popilor pravo maldavani dupa aia. (opinie personala)

 5. address 14 iunie 2018 at 13:39 - Reply

  I simply want to tell you that I’m very new to blogging and site-building and actually enjoyed you’re web page. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You actually come with great posts. Bless you for revealing your website.

Leave A Response »