web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Șefa USAID: SUA și România susțin financiar cu milioane de dolari ONVV din Rep. Moldova

Liviu G. Stan 12 octombrie 2017 1

 

Misiunea USAID și Guvernul României susțin financiar în parteneriat activități de milioane de dolari în cadrul Oficiului Național al Viei și Vinuluin (ONVV) din Republica Modova. Despre acest lucru a vorbit șefa USAID de la Chișinău, Karen R. Hilliard, într-un interviu pentru Agora

Sursă foto: calatorie.md

Sursă foto: calatorie.md

„Noi susținem financiar activități de 2 milioane de dolari ale ONVV cu susținerea Guvernului României. Ceea ce înseamnă ceva. Acest proiect va lărgi registrul la nivel național”, a explicat șefa USAID.

Rolul primordial al ONVV este acela de a susține „producătorii să continuie acest lobby pentru un mediu favorabil pentru sector. Dar cel mai important să promoveze vinul moldovenesc nu doar local, dar și la nivel mondial”.

„După ce a fost impus embargo-ul rusesc, industria vitivinicolă, de fapt a avut de pierdut peste 200 de milioane de dolari. Problema era că aceștia erau doar pe piața rusă și vindeau vin ieftin, care nu era de o calitate superioară. Așa că, noi am utilizat embargo-ul, ceea ce a fost complicat, ca pe o oportunitate de a transforma sectorul și de a încuraja asistența tehnică și transferul tehnologiilor pentru a produce vin de o calitate superioară, care ar fi eminent pentru multe piețe. Astfel că, acum în loc să vândă Rusiei – vin ieftin, 70% din sticlele cu vin din Moldova merg pe piețele netradiționale din Europa, Orientul Mijlociu și Asia”, a mai specificat Karen R. Hilliard.

În interviu, Hillard a abordat și subiectul Zilei Naționale a Vinului, eveniment pe care îl consideră „fabulos”.

„Ziua Națională a Vinului este un eveniment fabulos. Îl aștept cu nerăbdare în fiecare an și trebuie să recunosc că atunci când văd ansamblurile naționale dansând hora, cu greu mă stăpânesc să nu plâng. Mă face să fiu atât de mândră”, a precizat șefa USAID din Republica Moldova.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »