web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Traian Băsescu: Circa 80% din populația României vrea unirea cu Rep. Moldova

Iulia Modiga 13 octombrie 2017 1

 

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale de la Chișinău, Traian Băsescu, a declarat joi, în cadrul clubului de presă „Rezonanţa socială”, că aproximativ 80% din populația României vrea unirea cu Republica Moldova și că Reunificarea este soluția corectă pentru ca cetățenii Republicii Moldova să beneficieze de securitate și prosperitate.

Sursă foto: libertatea.ro

Sursă foto: libertatea.ro

Unirea este unica soluţie. Republica Moldova nu poate fi neutră. Dovadă este faptul că nu v-a fost respectată neutralitatea constituţională, chiar prin conflictul transnistrean”, a spus Traian Băsescu la întâlnirea la care au participat jurnaliști ruși.

Fostul șef de stat a avertizat că timpul nu lucrează în favoarea unirii, ci măreşte costurile. „În 1990, România și Moldova aveau aproximativ același produs intern brut pe cap de locuitor. PIB-ul Romaniei este astăzi de 6,7 ori mai mare decât în Moldova. Aceasta creștere s-a datorat tuturor proceselor pentru pregătirea intrării în UE. Cu cât decalajul crește, cu atât costurile reunificării vor fi mai mari”, a precizat Băsescu.

În viziunea sa, Unirea trebuie să se realizeze cu acordul ambelor state, prin referendum sau prin vot în Parlament, aspect care va corespunde prevederilor Actului de la Helsniki în domeniul modificării frontierelor în Europa, semnat în anul 1970. Totodată, fostul președinte al României a menționat că în Republica Moldova, circa 21% dintre locuitori pledează pentru Reîntregire.

Traian Băsescu a mai subliniat faptul că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu este posibilă decât prin Unire. „Pentru că şi proeuropenii până la urmă vor înţelege că această lozincă nu funcţionează, că nu pot intra în UE fără unirea cu România, că drumul către Bruxelles trece prin Bucureşti. Proeuropenii şi unioniştii vor fi partenerii noştri”, a afirmat Băsescu.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Discover More 14 iunie 2018 at 06:02 - Reply

    I simply want to tell you that I’m new to blogging and site-building and actually savored this web page. More than likely I’m planning to bookmark your blog post . You surely come with really good stories. Regards for revealing your web site.

Leave A Response »