web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Zilele Filmului Românesc la Chișinău

Iulia Modiga 13 octombrie 2017 0

 

Cea de-a treia ediție a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău are loc în perioada 12-15 octombrie la Cinematograful Odeon şi va oferi publicului din Republica Moldova posibilitatea de a vedea cele mai noi și mai de succes filme româneşti.

„Bacalaureat”, filmul pentru care Cristian Mungiu a câștigat premiul de regie la Cannes, „Ana, mon amour” de Călin Peter Netzer, laureat cu un Urs de Argint la Berlin, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României la premiile Oscar de anul viitor, dar și „6,9 pe scara Richter” – noua comedie muzicală a lui Nae Caranfil, sunt doar câteva producţii recente româneşti ce vor putea fi văzute la Zilele Filmului Românesc la Chișinău.

Nae Caranfil își va prezenta de asemenea filmul de debut, „E pericoloso sporgersi” (1993), precum și cel mai cunoscut și mai de succes film al său, „Filantropica” (2002), și va participa la discuții cu publicul după fiecare proiecție, anunță Institutul Cultural Român de la Chișinău.

Ediţia din acest an aduce o serie de premiere cinematografice româneşti, printre care: „Ultima zi” – cel mai recent film al lui Gabriel Achim, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” – pentru care regizorul Emanuel Pârvu şi actorul Şerban Pavlu au fost premiaţi la Sarajevo, şi „Marița” – de Cristi Iftime, prezentat la Karlovy Vary, dar și o retrospectivă dedicată marelui cineast Ion Popescu-Gopo, la împlinirea a 60 de ani de la obţinerea premiului Palme d’Or la Cannes (1957).

Toți cei trei regizori – Gabriel Achim, Emanuel Pârvu și Cristi Iftime – vor fi prezenți la Chișinău pentru a discuta cu publicul după proiecția filmelor lor.

Vor mai fi proiectate: cel mai nou film de ficțiune al regizoarei Anca Damian, „Perfect sănătos” (2017) – povestea unui tânăr avocat, care investighează pe cont propriu moartea aparent suspectă a tatălui său, un judecător respectat, și al doilea lungmetraj al lui Florin Șerban, „Box” (2015) – cronica întâlnirii între un tânăr boxeur amator și o femeie atrăgătoare, cu 15 ani mai în vârstă.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile, anunță organizatorii.

Evenimentul este organizat de casa de producție ROVA FILM (România) și ALTERNATIVE CINEMA – Asociația Cineaștilor Independenți din Republica Moldova cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, Uniunii Cineaştilor din România și Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »