web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Transgaz, din România, își deschide reprezentanță în Rep. Moldova. Când va fi dat în exploatare gazoductul Ungheni-Chișinău

Liviu G. Stan 13 octombrie 2017 0

Gazoductul sub forma extinsă Ungheni – Chișinău va fi dat în exploatare până la sfarșitul anului 2018, a declarat joi, la București, Gheorghe Șimon, ministrul Economiei din României.

Sursă foto: energynomics.ro

Declarația ministrului a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii din Repubica Moldova.

Oficialul de la București a menționat că SA Transgaz își va deschide în viitorul apropiat o reprezentanță în Republica Moldova pentru a reuși mai ușor să definitiveze toate demersurile de finalizare a gazoductului.

„În context, vicepremierul Octavian Calmîc și-a exprimat speranța că traseul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău va fi dat în funcțiune până la sfarșitul anului 2018. Cei doi miniștri au convenit asupra semnării unui demers comun către structurile europene pentru extinderea finanțării cu 10 milioane euro pentru gazoduct”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei din Republica Moldova.

Octavian Calmîc și Gheorghe Șimon au mai convenit asupra unui demers comun privind proiectul interconexiunii rețelelor electrice dintre două state, investiția inițială fiind estimată la circa 300 milioane euro, dintre care 40 milioane sunt sub forma de grant UE. În cadrul dialogului, Gheorghe Șimon a accentuat că România va asigura tot sprijinul și experianța sa din drumul spre o Europa Unită, acordând Republicii Moldova toată expertiza și susținerea necesară.

La rândul său, vicepremierul Octavian Calmîc a mulțumit din partea Executivului de la Chișinău pentru suportul financiar necondiționat al României acordat Republicii Moldova, menționând că relațiile comercial-economice sunt într-un permanent ritm de creștere.

„Întrevederea de azi este un exemplu elocvent de consolidare a relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, iar prin semnarea protocolului comun al Comisiei mixte vom da un semnal bun mediului de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului de a iniția și dezvolta proiecte investiționale bilaterale, care vor crea locuri noi de muncă pentru cetățenii celor două state, impulsiona relațiile comercial-economice și promova produsele noastre atât pe piața comunitară, cât și alte piețe din regiune și lume”, a spus ministrul Economiei de la București.

Vineri, 13 octombrie, Octavian Camîc participă la Forumul „Excelență în business”, organizat de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România. Forumul „Excelență în business” are drept scop promovarea oportunităților economice oferite de Republica Moldova, oportunități menite să contribuie la crearea condițiilor favorabile pentru susținerea potențialilor investitori ce doresc să se dezvolte în stânga Prutului.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »