web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

UTA Găgăuzia vrea cel puțin trei circumscripții electorale pentru alegerile parlamentare

Iulia Modiga 13 octombrie 2017 0

 

Bașcanul Unității Teritorial Administrative Găgăuzia, Irina Vlah, a solicitat autorităților de la Chișinău să ofere autonomiei cel puțin trei circumscripții electorale la viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova. Liderul regiunii avertizează că în caz contrar, însăși reforma sistemului electoral și alegerile viitoare vor provoca neîncrederea populației din autonomie.

InfoPrut

Irina Vlah a făcut un apel către deputații Parlamentului de la Chișinău, precum și către președintele Adunării populare a autonomiei, care participă la activitatea Comisiei pentru constituirea circumscripțiilor uninominale, în care a cerut să nu admită încălcarea drepturilor autonomiei, relatează agenția rusească Regnum.

Bașcanul a mai spus că își rezervă dreptul „să atragă atenția asupra acestei probleme partenerilor de peste hotare, OSCE, Consiliului Europei și altor organizații din care face parte Republica Moldova”.

Potrivit Legii cu privire la sistemul electoral mixt nu există cote pentru UTA Găgăuzia. Președintele Igor Dodon a vorbit despre alocarea a trei circumscripții autonomiei găgăuze, iar apoi a două.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »