web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

DOC / Victorie a delegației României la APCE pe subiectul Legii Educației din Ucraina

Liviu G. Stan 13 octombrie 2017 3

 

„O victorie a delegatiei României la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei”, scrie Ana Guțu, prim-vicepreședintele PUN, pe Facebook, făcând referire la subiectul noii Legi a Educației din Ucraina. 

Sursa foto: karadeniz-press.ro

„În rezultatul dezbaterii de urgenta, inclusa pe ordinea de zi a sesiunii din octombrie, a fost adoptată rezoluția APCE” pentru „corectarea” Legii Educatiei „recent votată de Rada Ucrainei și promulgată de președintele Ucrainei Petro Poroșenko”, se mai arată în mesajul postat de Ana Guțu pe rețeaua de socializare.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a dezbătut joi, 12 octombrie 2017, Raportul 14415 ”Noua Lege ucraineană a educației: un impediment major pentru învățământul în limbile materne ale minorităților naționale”.

APCE condamnă cu fermitate adoptarea de către Rada Supremă a Legii educației din 5 septembrie 2017 fără consultarea prealabilă a minorităților naționale vizate și insistă asupra faptului ca Ucraina să aplice recomandările pe care le va formula Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) pe marginea acestei controversate legi.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Mihai Melnic 14 octombrie 2017 at 18:37 - Reply

    Pierderea memoriei istorice a natiunii ucrainene, poate duce la disparitia Statului Ucraina.
    Ucraiana insista ca toate teritoriile ei din Vestul Ucrainei sunt o mostenitre legitima, lasata Ucrainei la dezmembrarea URSS. Ciudata, ca sa nu scriu, naiva si infantila logica a Ucrainei si ucrainenilor privind conditiile si anturajul politic international la timpul crearii Statului modern, Ucraina. Inca sunt multi martori oculari, nemaivorbind de dovezi scrise si video, care confirma ca majoritatea teritoriilor de Vest ale Ucrainei, niciodata nu au apartinut Ucrainei si ucraineniolor. Mai mult ca atit, aceste teritorii au fost furate printr-o Intelegere dintre fascismul Rus si cel German, numita Pactul Molotov-Ribbentrop de la proprietarii lor legitimi, Polonia, Ungaria si Romania. Iar, un teritoriu furat totusi, trebue intors stapinilor legitimi. Desigur, exista o speranta plapinda si o mica posibilitate ca Guvernarea de la Kiev sa acorde teritoriilor din Vestul Ucrainei, pe care locuesc compact populatiile istorice bastinase, polonezii, ungurii si romanii, o larga autonomie administrativ-culturala in componenta Ucrainei. Un lucru trebue sa fie clar autoritatilor centrale si regionale ale Ucrainei. Intoarcerea la situatia initiala de pina la aprobarea de catre presedintele Porosenco a Legii privind limitarea drepturilor si libertatilor populatiilor istorice bastinase din Vestul Ucrainei, este imposibila, deoarece relatiile dintre autoritatile centrale si regionale cu populatiile istorice bastinase din Vestul Ucrainei, polonezii, ungurii si romanii, numai pot fi si mai departe intretinute pe un fundament sovietic. Mai mult, ca atit, atitudinile Ucrainei fata de polonezii, ungurii si romanii din Vestul Ucrainei, tot mai mult se aseamana cu atitudine Rusiei fata de ucrainenii din Estul Ucrainei! Daca si acordarea autonomiei largite, administrativ teritoriala, populatiilor bastinase din Vestul Ucrainei nu se v-a dori sau nu v-a reusi Ucrainei, ramine ultima solutie de rezolvare pasnica a acestui conflict la granitele de Vest ale Ucrainei.Intoarcerea teritoriilor de Vest ale Ucrainei propretarilor de drept, Poloniei, Ungariei si Romaniei! Gandesc ca Guvernarii central si poporului ucrainenean vor avea minte sa nu declare vecinilor din Vest razboi. In acest caz, dezmembrarea Ucrainei si disparitia ei de pe harta Europei este inevitabila. Daca dusmanul Ucrainei din Est, Rusia,abea asteapta derularea acestui scenariu, polonezii, ungurii si romanii, cit si patriile lor istorice, Polonia,Ungaria si Romania, nu-si doresc asta.

  2. additional info 14 iunie 2018 at 11:07 - Reply

    I simply want to say I am newbie to blogging and site-building and honestly liked this web site. Likely I’m likely to bookmark your website . You certainly have tremendous writings. Cheers for sharing your web page.

Leave A Response »