web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dumitru Crudu: Îndrăgostiți de filmul românesc

Iulia Modiga 16 octombrie 2017 0

 

Unul dintre cele mai mari câștiguri ale Festivalului Zilele filmului românesc la Chișinău a fost dialogul. După fiecare film rulat aveau loc discuții între cineaști și spectatori și aceste discuții erau atât de interesante și de captivante că se prelungeau până începea următorul film, care, după ce se termina și acesta, cei mai mulți dintre spectatori rămâneau mai departe în sală pentru a le pune întrebări cineaștilor din România și pentru a afla cât mai multe lucruri despre filmul vizionat și, în felul acesta, peliculele aduse la festival își continuau viața și după ce se terminau. Iar întrebările veneau nu doar de la criticii de film, ci și de la spectatorii obișnuiți.

Sursă foto: ziuaconstanta.ro

Sursă foto: ziuaconstanta.ro

În aceste zile, în sala cinematografului Odeon, unde a avut loc festivalul, oamenii s-au descătușat și au intrat în dialog cu cineaștii veniți din România, chiar și dacă pe unii dintre ei îi vedeau pentru prima dată.

Discuțiile de după proiecții erau așteptate și savurate de spectatori, care nu se jenau să-și spună părerea sau să comenteze ceea ce au văzut pe marele ecran. Barierele dintre basarabeni și cineaștii români fiind ca atare topite.

Citiți articolul integral pe Deschide.md.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »