web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Curtea Constituțională a decis: Igor Dodon poate fi suspendat din funcție. Iată motivul

Liviu G. Stan 17 octombrie 2017 3

 

Curtea Constituțională de la Chișinău a decis că șeful statului nu are drept de veto în numirea în funcție al unui ministru propus de premier.

Remanierile din Guvern se fac în Executiv, iar dacă președintele refuză o candidatură și pentru a doua oară, este un lucru formal.

Curtea Constituțională constată că refuzul președintelui de numire a unui candidat la funcția de ministru constituie o încălcare gravă a Constituției, ceea ce poate servi ca motiv de suspendare a președintelui Igor Dodon.

În luna septembrie 2017, Execuvitul de la Chișinău a aprobat o decizie, într-o ședință specială, prin care a sesizat Curtea Constituțională privind interpretarea articolului 98,  alineatul (6) din Constituția Republicii Moldova, în vederea clarificării acțiunilor care pot fi întreprinse de către premier și a deciziilor care pot fi adoptate de Parlamentu în cazul în care președintele Republicii Moldova refuză propunerea repetată de numire în funcție a unui ministru.

Hotărârea Guvernului este orientată spre evitarea unui blocaj instituțional la Ministerul Apărării.

Guvernul a propus candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, iar Igor Dodon l-a refuzat în repetate rânduri.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

 1. Un stat în care Curtea Constituțională 17 octombrie 2017 at 16:10 - Reply

  Un stat în care deciziile Curții Constituționale sunt ignorate, totul este formal. Există precedentul denumirii limbii, de modificare în Constituție a limbii moldovenești din limba română, decizie ignorată de toate formațiunile politice parlamentare până în ziua de azi.

  • Ion 19 octombrie 2017 at 15:14 - Reply

   limba romana este organul cu ajutorul caruia romanii ling curul americoshilor! Limba Moldovenilor este Limba Moldoveneasca!

 2. browse this site 14 iunie 2018 at 04:00 - Reply

  I just want to say I am beginner to weblog and actually savored this web blog. Likely I’m likely to bookmark your website . You surely have awesome articles and reviews. Kudos for sharing with us your webpage.

Leave A Response »