web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită și în Rep. Moldova

Iulia Modiga 20 octombrie 2017 3

 

Ambasada României la Chișinău organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Armatei Române.

Sursă imagine: sursazilei.ro

Sursă imagine: sursazilei.ro

Pe 23 octombrie, la Centrul de Cultură și Istorie Militară din Chișinău, va avea loc conferința cu tema „Schimb de experiență în domeniul istoriei militare. Vizită de lucru și conferință științifică pe problematica situației Basarabiei în anul 1917”. Conferința este organizată în parteneriat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Centrul de Cultură și Istorie Militară din Chișinău și Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară din București.

Evenimentele vor continua pe 25 și 26 octombrie cu două ceremonii militare de comemorare a eroilor români și depuneri de flori la Cimitirele Eroilor Români din Chișinău și din Vărzărești.

Ambele acțiuni vor cuprinde alocuțiuni ale ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, atașatul român al apărării, militar și aero, col. Cristi Ladaniuc, ale reprezentanților Ministerului Apărării al Republicii Moldova și ale autorităților locale. Un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Petru, și unul condus de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, vor oficia ceremoniale religioase.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. mereu Român 22 octombrie 2017 at 18:22 - Reply

Leave A Response »