web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Europarlamentar bulgar: „Autoritățile Rep. Moldova nu mai pot face orice și aștepta ca UE să continue să plătească”

Liviu G. Stan 20 octombrie 2017 0

 

Autoritățile de la Chișinău „nu mai pot face orice și aștepta ca UE să continue să plătească”, spune Andrei Kovacev, europarlamentar bulgar, unul din inițiatorii rezoluției PPE pe tema ajutoarelor financiare europene pentru Republica Moldova.

Sursă foto: theguardian.com

Sursă foto: theguardian.com

Andrei Kovacev a vorbit într-un interviu pentru Europa Liberă despre decizia Delegației Comisiei Europene la Chișinău, care a anunțat săptămâna trecută că nu va transfera ultima tranșă de 28 de milioane de euro Republicii Moldova pentru a sprijini reformele în justitie, deoarece autoritățile nu au îndeplinit condițiile pentru a primi acești bani.

„Uniunea Europeană se bazează pe valori, pe democrație, pe libertatea de opinie, pe corectitudinea în șanse egale pentru toți, lucruri la care ținem și pe care le dorim respectate și în relația cu partenerii noștri. De aceea, condiționăm ajutorul acordat Moldovei de respectarea acestor valori. Reforma sistemului judiciar, legea electorală trebuie să respecte recomandările Comisiei Veneția, pentru a nu favoriza un anumit partid politic sau altul. Aceasta este poziția pe care am exprimat-o și în proiectul de rezoluție pe care il vom prezenta, sperăm, săptămâna viitoare în plenul Parlamentului European. Comisia Europeană deja a anunțat că va îngheța temporar fondurile către Moldova – cele 28 de milioane de euro pentru justiție- din cauza insuficientelor reforme în domeniul juridic. Comisia spune în anunțul făcut public cu câteva zile în urmă, că autoritățile moldovene trebuie să respecte condițiile UE pentru a primi ultima tranșă de bani”, a explicat europarlamentarul bulgar.

„Exista mai multe curente de opinie. Unii spun că ar trebui să continuăm să sustinem cu bani bugetul moldovenesc pentru a continua reformele, pentru că, până la urmă, banii sunt pentru cetățenii moldoveni. Noi însă nu mai credem doar în vorbe. Autoritățile moldovene nu mai pot face orice și aștepta ca UE să continue să plătească. Nu se poate să vedem că nu există voință politică pentru reforme politice, reforme în justiție, si noi să plătim in continuare. Dorim să sustinem Moldova, dar o Moldova unde există corectitudine”, a mai precizat în interviu Andrei Kovacev.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »