web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Franța se va alătura României în marcarea Centenarului Marii Uniri

Iulia Modiga 27 octombrie 2017 3

 

Franța și România vor derula proiecte în comun pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire și de la încheierea Primului Război Mondial. 

Într-un interviu acordat postului Radio România Actualităţi Daniela Coman, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a vorbit despre această inițiativă.

Va fi un eveniment de mare anvergură, care se va derula între 1 decembrie 2018, sărbătoarea naţională a României, şi 14 iulie 2019, sărbătoarea naţională a Franţei. Scopul său este de a consolida relaţiile economice, sociale, culturale dintre cele două ţări. Vor avea loc inclusiv întâlniri politice. Va fi o perioadă în care ne-am propus să accelerăm ritmul de dezvoltare a relaţiilor noastre, sărbătorind împreună trecutul comun şi construind tot împreună relaţiile din viitor. Un alt scop al acestui proiect este de a reîmprospăta imaginea pe care Franţa o are în România şi invers, percepţia pe care România o are în Franţa. Prin evenimentele pe care le vom organiza inclusiv la nivel sportiv, educaţional – de ce nu? – gastronomic, dorim să le stârnim mai mult interesul tinerilor, mai ales că nu ne vom rezuma doar la Bucureşti, ci vom ajunge şi în alte oraşe, pentru a arăta că Franţa şi România se sărbătoresc împreună în aceste şapte luni. Eu cred că la final vom putea remarca un salt calitativ în relaţiile noastre, într-un moment foarte important pentru România, primul semestru din 2019, când va asigura preşedinţia Uniunii Europene”, a declarat Daniela Coman.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. EuRo 27 octombrie 2017 at 13:14 - Reply

    Franța este statul datorită căruia România a putut întoarce soarta unui război ce părea pierdut, dar care s-a încheiat cu făurirea României Mari. Franța își are meritele sale recunoscute și de aceea, Centenarul Marii Uniri trebuie sărbătorit împreună, alături de cei care ne-au fost prieteni la bine, dar mai ales la greu.

  2. i thought about this 14 iunie 2018 at 11:51 - Reply

    I simply want to say I’m beginner to blogs and honestly savored you’re blog site. Probably I’m likely to bookmark your site . You really come with fantastic writings. Cheers for sharing your blog.

Leave A Response »