web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Centrul pentru Cetățenie Română din Chișinău, asistență la întocmirea dosarului de redobândire a cetățeniei române

Liviu G. Stan 10 noiembrie 2017 4

 

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a anunțat decizia înființării la Chișinău a Centrului pentru Cetățenie Română.

Sursă foto: libertatea.ro

Sursă foto: libertatea.ro

Discuțiile privind Centrul pentru Cetățenie Română au fost purtate cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc din Republica Moldova, în special cu cei ai organizațiilor constitutive ale Blocului Unității Naționale.

Ideea unui Centru pentru Cetățenie Română fusese lansată cu ocazia Atelierului legislativ cu genericul „Legea cetățeniei române, necesități de ajustare”, organizat la Chișinău în vara anului curent și fiind conceput ca un laborator de idei orientate spre societatea românească din țară și de peste hotare.

Centrul pentru Cetățenie Română va funcționa în incinta Biroului parlamentar al deputatului Constantin Codreanu din strada 31 August 1989 nr. 98, Chișinău, MD-2004 (clădirea Uniunii Scriitorilor din Moldova) și va avea program în zilele de marți, miercuri și joi ale fiecărei săptămâni.

„Cetățenia română este un drept fundamental al românilor basarabeni. Dorim ca prin acest Centru pentru Cetățenie Română să le acordăm asistență calificată tuturor celor care au nevoie de ea la întocmirea dosarului de redobândire a cetățeniei române. Am decis înființarea acestui Centru după discuții cu români din diverse localități ale Basarabiei și cu reprezentanți ai societății civile. Sunt convins că Centrul nostru de la Chișinău va impulsiona substanțial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile firești de cetățeni români, drepturi de care basarabenii au fost privați abuziv fără să fi renunțat vreodată la ele”, a menționat deputatul Constantin Codreanu la Chișinău.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

4 Comments »

  1. Cetățenia noastră ... 10 noiembrie 2017 at 11:41 - Reply

    Reforma sistemului birocratic presupune promovarea unor funcționari capabili să se pună în slujba cetățeanului, să îl ajute în rezolvarea problemelor pentru care acesta ajunge să stea aplecat în fața unui ghișeu într-o postură nu de puține ori umilitoare. O veche meteahnă românească ce azi supraviețuiește datorită numirii de funcționari mai mult pe criterii politice decât profesionale, două criterii care se bat cap în cap și datorită cărora plătim bani, timp, nervi …

  2. Ellapet 3 iunie 2018 at 21:39 - Reply

    Where To Buy Levitra Online Pillsforyou24 cialis Gd Sildnafil Kamagra Is It Legal In Uk Keflex Std

  3. This Site 14 iunie 2018 at 04:00 - Reply

    I just want to mention I am just very new to weblog and honestly loved you’re page. Most likely I’m want to bookmark your blog . You really have exceptional articles and reviews. Cheers for sharing with us your website.

Leave A Response »