web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Când va fi deschis oficial Biroul NATO de la Chișinău

Liviu G. Stan 13 noiembrie 2017 1

 

Reprezentanți ai Alianței Nord-Atlantice afirmă că Biroul de legătură al NATO la Chişinău este deja functional, deoarece șefa oficiului se află în Republica Moldova, însă deschiderea fizică a biroului va avea loc în luna decembrie, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Sursă imagine: fumn.eu

Sursă imagine: fumn.eu

Purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, a declarat că, deși există diverse interpretări privind tergiversarea inaugurării acestui birou, nu este vorba despre întârzieri voite, ci de proceduri financiare care trebuie respectate.

„Până la urmă, e vorba de fonduri publice ale NATO, care sunt girate cu foarte mare atenție de cele 29 de țări membre ale Alianței, dar cred că toate aceste probleme vor fi rezolvate foarte curând și spațiul fizic al acestui birou va fi deschis în decembrie, dar, cum spuneam, între timp, șefa acestui birou este deja de multă vreme în Republica Moldova și lucrează foarte strâns pentru a explica ceea ce facem, care este natura acestui parteneriat și cum poate el ajuta Republica Moldova”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Alianței Nord-Atlantice într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Oana Lungescu a declarat că parteneriatul Republicii Moldova cu NATO este de lungă durată și există speranța că va aduce un beneficiu reciproc, de exemplu, prin eliminarea pesticidelor din multe sate,  pentru curățarea terenurilor agricole ca oamenii să le poată lucra. De asemenea, este apreciat ajutorul pentru întărirea pregătirii în ceea ce privește contracararea atacurilor cibernetice și colaborarea pentru modernizarea sistemului de apărare al Republicii Moldova.

„În același timp, Republica Moldova contribuie la siguranța Europei, în sensul că participă, de exemplu, la operațiunea noastră de menținere a păcii în Kosovo, cu trupe, care sunt profesioniste”, a notat Oana Lungescu.

În ceea ce privește declarația noului ministru al Apărării, Eugen Sturza, și anume că prima vizită pe care o va întreprinde în străinătate va fi la Bruxelles, la Cartierul General NATO, Oana Lungescu a declarat că este un semnal important și care este normal într-un parteneriat ca cel care există cu Republica Moldova.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. hop over to these guys 14 iunie 2018 at 05:37 - Reply

    I just want to tell you that I am just beginner to weblog and seriously loved this web site. Likely I’m want to bookmark your website . You actually have excellent writings. Many thanks for sharing with us your blog.

Leave A Response »