web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Elena Robu: Minciunile președintelui Dodon în primul an de mandat

Iulia Modiga 13 noiembrie 2017 2

 

Se face un an de la alegerile prezidențiale care l-au dat câștigător pe socialistul Igor Dodon. În campania electorală pentru prezidențialele de anul trecut scriam un articol în care vorbeam despre ce promit candidații și ce prerogative legislative au de fapt. Astăzi putem face un bilanț al promisiunilor, dar și al minciunilor președintelui Igor Dodon în primul mandat.

Sursă imagine: elenarobu.md

Sursă imagine: elenarobu.md

Așadar, iată top 3 fake news marca Dodon care au apărut, în luna septembrie, pe panouri în Chișinău, dar și pe drumuri naționale:

1. Exportul în Rusia a crescut de 3-4 ori
De fapt exporturile spre Rusia constituie doar 11,3% din totalul exporturilor. Totodată Rusia nu vrea să renunțe la restricții introduse în anii 2013-2014.
https://www.facebook.com/moldova.org/videos/1657459164273820/

2. Susținerea pentru 100 000 de moldoveni în Rusia. De fapt chiar Dodon a recunoscut în fața lui Putin că e vorba de câteva zeci de oameni care au putut să se legalizeze și să se întoarcă în Rusia.
http://mobi.protv.md/stiri/actualitate/seful-statului-i-a-multumit-liderului-de-la-kremlin-pentru-export—2038831.html

3. Mii de locuri de muncă
Fals, de crearea locurilor de muncă se ocupă Guvernul.

În același timp, majoritatea promisiunilor electorale ale lui Igor Dodon au rămas doar la capitolul promisiuni și vorbe goale.

Așadar ce a promis și ce a făcut de fapt Igor Dodon:

1. Anularea legislației care pune miliardul furat pe spatele cetățenilor. Dacă nu voi putea anula această lege printr-o altă lege, voi iniţia un referendum consultativ. – De fapt, președintele a semnat un decret pentru desfășurarea unui referendum consultativ, doar că au fost expuse patru chestiuni, nu a fost inițiat un referendum exclusiv pe chestiunea care se referă la ”mliardul furat”

2. Interzicerea cetățeniei duble pentru persoanele cu funcții de răspundere – doar vorbe goale. Amintesc aici ceea ce am scris și anterior: Legat de dubla cetățenie pentru persoanele cu funcții de răspundere, există o hotărâre a CEDO care îi protejează. Respectiv, nicio altă lege din R. Moldova nu poate interzice acest lucru.

Citiți articolul integral pe blogul Elenei Robu.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Going Here 14 iunie 2018 at 11:02 - Reply

    I just want to tell you that I am just new to blogging and absolutely liked this web blog. Very likely I’m planning to bookmark your blog . You amazingly come with good articles and reviews. Regards for sharing with us your blog site.

Leave A Response »