web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Studenții basarabeni se reunesc la Cluj

Iulia Modiga 14 noiembrie 2017 2

 

Peste 80 de participanți din asociații civice ale basarabenilor din România și Republica Moldova se reunesc în perioada 15-19 noiembrie la Cluj, în cadrul proiectului „ONG Network”, aflat la cea de-a doua ediție.

La evenimentul organizat de Asociația Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca vor participa, printre alții, reprezentanți ai Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni, Organizației Studenților Basarabeni din București, Asociației Tinerilor Români din Afara Granițelor, Asociației Tinerilor Basarabeni din Brașov, Organizației Studenților Basarabeni din Constanța.

Deschiderea Forumului va avea loc pe 16 noiembrie, ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și va continua cu o serie de prezentări ale fondurilor publice de finanțare de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, Primăria Cluj-Napoca și Direcția Județeană Sport și Tineret, precum și cu prezentări ce vizează posibilitatea finanțării proiectelor ONG-urilor de către mediul privat, susținute de Organizația „Segmente” din Cluj-Napoca.

În cea de-a doua zi de Forum, de la ora 10.30, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca se va desfășura conferința „Anul Centenarului – Dialog intercultural între Republica Moldova și România”. Conferința presupune o discuție publică cu privire la proiectele și programele desfășurate de instituțiile publice în anul 2018, cu scopul de a informa și încuraja ONG-urile să se implice activ în cadrul programelor ce vor marca marele eveniment atât la nivel local, cât și național. La conferință vor participa reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, ai Casei de Cultură a Studenților, ai Universității „Babeș-Bolyai”, alături de tineri din ONG-urile din Cluj-Napoca, reprezentanți din 14 asociații de basarabeni din România și membri din Consiliul Național al Tineretului din Republica Moldova.

Forumul „ONG Network” este un proiect implementat în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai”, Primăria Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților, Consiliul Județean și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, alături de alți sponsori și organizații nonguvernamentale.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. mereu Român 14 noiembrie 2017 at 14:47 - Reply

    Cluj, leagăn al românismului și exemplu pentru felul în care ne-am purtat cu demnitate peste veacurile de ocupație, identitatea românească. Frații basarabeni au ce învăța.

  2. Maica Rarița /Biserica Ciuflea 14 noiembrie 2017 at 18:04 - Reply

    VREM ! VREM ! VREM !
    RE-UNIREA CU ROMANIA !
    —————————————————

Leave A Response »