web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Mobilizare generală în regiunea transnitreană

Liviu G. Stan 15 noiembrie 2017 5

 

Majoritatea bărbaților din regiunea transnistreană au primit în ultima lună citații din partea așa-zisului „minister al apărării” de la Tiraspol pentru a participa la ceea ce administrația separatistă numește un exercițiu de mobilizare generală, care va avea loc pe data de 17 noiembrie, transmite Radio Europa Liberă

Persoanele care au între 18 și 50 de ani au primit citații personale prin scrisori recomandate, iar cele între 50 și 60 de ani – invitații. Prezența la exercițiu este una obligatorie.

Exerciții de mobilizare a civililor vor avea loc în toate orașele și raionale din regiunea transnistreană și se desfășoară pentru prima dată.

Inițiativa a trezit reacții de nemulțumire în rândul populației, chiar dacă majoritatea oamenilor evită să comenteze subiectul în public, subliniază Radio Europa Liberă.

Exercițiul are loc prin dispoziția liderului separatist Vadim Krasnoselski, în conformitate cu legea privind apărarea și cea privind mobilizarea și pregătirea de mobilizare a regiunii din stânga Nistrului.

Portalul oficial de știri de la Tiraspol Novostipmr scrie că „mobilizarea resurselor umane care va avea loc pe data de 17 noiembrie este subiectul cel mai discutat al acestei perioade, care trezește reacții neunivoce, care merg până la neacceptare și chiar panică”.

Încercând să calmeze nemulțumirea oamenilor, departamentul de apărare din cadrul executivului de la Tiraspol a anunțat la postul public de televiziune că „exercițiile pentru mobilizarea resurselor umane sunt un element planificat al apărării civile”.

Pe data de 17 noiembrie, locuitorii regiunii sunt chemați să vină în punctele de adunare, cu carnetul militar. De exemplu, la Tiraspol este vorba despre stadionul din oraș. După care vor fi instruiți, inclusiv li se va explica cum se folosește tehnica specială.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

5 Comments »

 1. Europa Liberă 15 noiembrie 2017 at 13:49 - Reply

  Se pregătesc să lupte împotriva „fascismului”. Românesc, evident. Și împotriva „imperialismului”. Occidenal, că doar nu a celui rusesc. 🙂

 2. Europa Liberă 15 noiembrie 2017 at 14:11 - Reply

  Metoda folosită este aceiași din totdeauna, pe cât de rudimentară, pe atât de eficientă: de vină pentru gravele probleme cu care se confruntă cetățenii transnistreni nu este corupția generalizată din cadrul structurilor ilegale transnistrene, ci forțe din exterior, de la vest, precum „fascismul” și „imperialismul”. Crearea și menținerea unei astfel de psihoze în cadrul populației permite menținerea unui regim anti-democratic, tipic rusesc, aducător ca întotdeuna numai de sărăcie. Populația transnistreană este nevoită să accepte abuzurile autorităților banditești de la Tiraspol, oricine putând fi ușor acuzat de „trădare” în cazul în care devine incomod. Este de așteptat ca în timp, pe măsură ce imperiul rus se va dezintegra (asemenea tuturor imperiilor din istoria umanității), spațiul transnistrean să piardă sprijinul în numele căruia se poartă azi ca un copil răzgâiat, crezând că orice ar face îi este permis și i se cuvine …

 3. Europa Liberă 15 noiembrie 2017 at 14:24 - Reply

  Se spune că fiecare pasăre pe limba ei piere. Metodele pe care Moscova le folosește azi împotriva fostelor republici sovietice șantajându-le cu „republici” secesioniste, vor crea precedente căreia însăși Rusia îi va cădea victimă la un anumit moment care poate fi chiar mai apropiat decât credem …

 4. Maica Rarița /Biserica Ciuflea 15 noiembrie 2017 at 15:22 - Reply

  Numai Re-Unirea
  cu Patria-mamă România Mare Europeană
  ne va SALVA
  de mocirla neo-comunistă teroristă dondonistă fascistă ocupantă !
  —————————————————————————————

Leave A Response »