web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Autoritățile de la Chișinău, îngrijorate de mobilizarea generală din regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 16 noiembrie 2017 1

Mobilizarea generală anunțată de autoritățile separatiste din stânga Nistrului pentru vineri, 17 noiembrie, stârnește îngrijorarea autorităților de la Chișinău și a partenerilor din formatul de negocieri ”5+2”. Declarația îi aparține vicepremierului pentru Reintegrare, George Bălan, transmite Radio Chișinău

Subiect a fost discutat în cadrul Comisiei Unificate de Control și au fost date asigurări că situația nu va ieși de sub control, a subliniat George Bălan.

„Încercarea de a rezerva rezerviștii și de a verifica capacitățile militate provoacă îngrijorarea nu doar a noastră, dar și a celorlalți parteneri, inclusiv din procesul de reglementare. Acest subiect a fost abordat în cadrul Comisiei Unificate de Control, au fost făcute demersurile pe linia acestei comisii și a forțelor de pacificare. În acest moment suntem în dialog și monitorizăm îndeaproape situația. Am primit asigurări că nu vor fi incidente și situația nu va ieși de sub control. Suntem cu ochii pe tot ce derulează în regiune și Comisia Unificată de Control va monitoriza îndeaproape tot ce se întâmplă”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare.

Vineri, în regiunea transnistreană ar urma să aibă loc o mobilizare generală a rezerviștilor care trezește îngrijorare în rândul populației.

Pentru a calma spiritele, așa-zisul minister al apării de la Tiraspol, prin vocea adjunctului său, Alexandr Donikov, a anunțat la televiziunea locală oficială că exercițiul pentru mobilizarea resurselor umane este „un element planificat al apărării civile” și că evenimentul ”nu ar trebui să genereze panică”.

Rezerviștii sunt îndemnați să se prezinte la exercițiu cu livretul militar, iar cei care au depășit vârsta de 50 de ani – cu pașaportul.

Agenția oficială de știri de la Tiraspol oferă amănunte și despre adresele din principalele orașe din regiunea separatistă la care ar urma să se prezinte rezerviștii transnistreni.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »