web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Filip: Rep. Moldova nu a cerut excluderea de pe agenda ONU a subiectului retragerii trupelor ruse din reg. transnistreană, ci o „amânare tactică”

Liviu G. Stan 22 noiembrie 2017 2

În debutul şedinţei de marți a Guvernului de la Chișinău, premierul Pavel Filip a venit cu precizări în  legătură cu apariţia unor informaţii în presă precum că Republica Moldova ar fi cerut excluderea de pe Agenda Organizaţiilor Naţiunilor Unite (ONU) a subiectului legat de retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul său.

„Republica Moldova rămâne fermă şi consecventă în solicitarea sa de a include pe Agenda ONU a acestui subiect, de retragere a forţelor militare străine de pe teritoriul său”, a punctat şeful Executivului, se precizează într-un comunicat de presă.

Pavel Filip a precizat că Republica Moldova a cerut o „amânare tactică” de examinare a acestui subiect din ordinea de zi a Comitetului General, din nesiguranţa unui rezultat pozitiv, dar în nici un caz retragerea subiectului.

„Cred că unele instituţii media, fiind orbite de lumânarea cu care tot caută subiecte cu care să blameze activitatea Guvernului, nu văd nici lipsa de logică în cele publicate de către ei”, a menţionat Pavel Filip.

Premierul face referire la informațiile publicate de Ziarul de Gardă, care preciza că a intrat în posesia unui document ce arată că, pe 20 octombrie, autoritățile Republicii Moldova au cerut ca subiectul retragerea trupelor militare rusești din stânga Nistrului să nu fie inclus pe agenda ședinței ONU care avea să desfășoare trei zile mai târziu.

„Este o precizare absolut necesară a mea ca reprezentant al Guvernului şi am emoţii pentru că mă doare personal. Eu am umblat mult pe coridoarele ONU, am bătut la zeci de uşi şi am avut zeci şi zeci de întrevederi prin care am solicitat includerea acestui subiect”, a subliniat Pavel Filip.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. libertate 22 noiembrie 2017 at 12:38 - Reply

    E ca și cum am spune despre idealul de libertate că nu a murit, ci a decedat.
    Iată încă o dovadă că brațul Moscovei e lung, iar pe cine a atins nu a știut să-i mai dea drumul din strânsoare.

  2. This Site 14 iunie 2018 at 04:11 - Reply

    I simply want to mention I am all new to weblog and really savored you’re web site. Probably I’m want to bookmark your site . You really come with superb articles and reviews. Thanks a bunch for revealing your website page.

Leave A Response »