web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Guvernul de la București, pachet de măsuri educaționale special pentru etnicii români din Ucraina

Iulia Modiga 24 noiembrie 2017 0

 

Comunitatea românească din Ucraina va continua să beneficieze de suport educațional din partea României, prin sprijinirea elevilor care învață în limba română în Ucraina și susținerea profesorilor care predau discipline de studiu în limba română. Măsura vine ca o contrapondere la controversata Lege a Educației de la Kiev, adoptată în luna septembrie și promulgată de președintele ucrainean, care va duce la eliminarea limbii române din școli.

Mai exact,  Guvernul de la București a aprobat pe 22 noiembrie un Pachet de măsuri educaționale special pentru etnicii români din Ucraina. Este vorba despre alocarea de burse pentru etnicii români care studiază în sistemul de învățământ de limba română din Ucraina, suplimentarea burselor alocate etnicilor români din Ucraina în sistemul de învățământ românesc și organizarea, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, de stagii de perfecționare pentru profesorii din școlile de limba română din Ucraina. Numărul beneficiarilor, cuantumul burselor de studiu și mecanismele de selecție vor fi stabilite ulterior prin consultări între reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni cu asociațiile românilor din Ucraina și vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Dialogul bilateral cu partea ucraineană va continuă pentru găsirea soluțiilor în vedrea respectarii drepturilor la identitate lingvistică a etnicilor români din Ucraina, relatează publicația Timp Românesc.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »