web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România și Republica Moldova, protocol de cooperare în domeniul probațiunii

Iulia Modiga 24 noiembrie 2017 1

 

Miniștrii Justiției din Republica Moldova și România, Vladimir Cebotari și Tudorel Toader, au semnat un protocol pentru dezvoltarea sistemelor de probațiune din cele două state. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului juridic bilateral.

Este un pas esențial pentru garantarea, realizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor ambelor țări care, la un moment dat, au intrat în conflict cu legea penală. Documentul vine să intensifice cooperarea instituțiilor în domeniul probațiunii. Protocolul ne-ar permite să nu lăsăm fără supraveghere subiecții acestor servicii, care pot și ar avea dreptul să se deplaseze pe teritoriile celor două țări”, a declarat ministrul de la Chișinău.

Colaborarea foarte bună și foarte plăcută are ca fundament istoria, tradițiile, spiritul românesc și gândirea noastră comună, spre realizarea și valorificarea respectivelor drepturi. De aceea, normele noastre juridice sunt, într-o anumită măsură, cele mai compatibile, pentru că, pe plan uman, noi suntem cei mai compatibili cu ai noștri colegi din Moldova, pe care îi vrem și îi dorim împreună în Uniunea Europeană”, a precizat ministrul de la București.

Unul din obiectivele protocolului semnat este sprijinirea reformei sistemului de probațiune din Republica Moldova prin livrarea de expertiză din partea sistemului de profil din România referitor la instrumentele și programele de reabilitare utilizate în activitatea curentă. De asemenea, vor fi consolidate formele de cooperare internațională și va fi armonizată legislaţia naţională din domeniul probaţiunii la standardele internaţionale.

Documentul prevede sprijin reciproc pentru facilitarea formării profesionale a actorilor implicaţi şi a personalului celor două state, la nivelul central și al subdiviziunilor subordonate. Totodată, colaborarea va permite schimbul de experiență la elaborarea proiectelor de acte legislative în domeniul probaţiunii în conformitate cu normele şi standardele internaţionale.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. my response 14 iunie 2018 at 05:38 - Reply

    I simply want to mention I’m new to blogging and honestly enjoyed you’re web blog. Most likely I’m planning to bookmark your site . You absolutely have exceptional article content. Cheers for revealing your website page.

Leave A Response »