web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Un deputat în Parlamentul României solicită refacerea celor 14 poduri peste Prut distruse de sovietici în 1944

Iulia Modiga 29 noiembrie 2017 2

 

Deputatul Constantin Codreanu a cerut marți Guvernului României aducerea pe agenda discuțiilor dintre București și Chișinău a chestiunii refacerii a 14 poduri peste râul Prut, distruse de sovietici în 1944.

Cer guvernului României ca la apropiata ședință comună cu guvernul de la Chișinău să aducă pe agenda bilaterală chestiunea refacerii celor 14 poduri, ca element strategic pentru refacerea unității distruse a națiunii noastre. Privită realist și pragmatic, Unirea înseamnă mai multe poduri peste Prut”, a precizat Codreanu de la tribuna Camerei Deputaților.

Potrivit parlamentarului, din 22 de poduri peste Prut, în România interbelică, în prezent mai există 8 puncte prin care Republica Moldova poate comunica cu România. „14 poduri din cele distruse de sovietici așteaptă să fie refăcute. Refacerea lor este o formă de desovietizare și de revenire la normal”, a punctat Codreanu.

Constantin Codreanu a mai menționat că reconstrucția unui singur pod s-ar ridica la o medie de circa 10 milioane de euro și că ajutoarele financiare nerambursabile acordate Chișinăului de către București ar fi fost suficiente pentru refacerea celor 14 poduri.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. mereu Român 29 noiembrie 2017 at 13:30 - Reply

    Refacerea acestor poduri ar fi inutilă din punct de vedere uman, dar și material, câtă vreme ele ar fi făcute pentru a traversa o graniță și nu două maluri ale aceluiași neam. Așa cum și refacerea județelor ca unități administrative în spațiul pruto-nistrean a fost anulată în anii ’90, dovedindu-se inutilă pentru niște oameni deprinși mai mult cu obiceiurile ocupantului și unitățile administrative raionale ale acestuia decât cu libertatea de a-și lua soarta în propriile mâini. Așa s-a intâmlat ca fiecare pas înainte făcut, să fie urmat de un recul, până și limba română fiind înlocuită la ea acasă de o pretinsă limbă moldovenească. S-ar putea spune multe în aceste privințe, chiar numai prin simpla înșiruire a unor exemple, dar sensul acestui mesaj trebuie să fie unul pozitiv, ca singură cale de restaurare a adevărului în Basarabia. Iată de ce, la tot ceea ce se întâmplă azi acolo, noi trebuie să răspundem într-un singur fel: prin educație . Cultura unui neam îi dă acestuia nu doar valoare, ci și puterea de a se afirma într-un mod care l-ar face admirat de toată lumea, chiar și de cei care de-a lungul vremurilor ne-au marcat într-un fel nefericit istoria …

  2. you can try this out 14 iunie 2018 at 06:35 - Reply

    I just want to mention I am beginner to blogging and actually savored this web blog. Likely I’m planning to bookmark your blog . You actually have tremendous articles. With thanks for revealing your web site.

Leave A Response »