web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Președintele Parlamentului de la Chișinău exclude reintegrarea regiunii transnistrene în Rep. Moldova

Iulia Modiga 30 noiembrie 2017 4

 

Președintele Parlamentului de la Chișinău Andrian Candu a declarat joi că Republica Moldova nu este pregătită pentru reintegrare și că nici formatul de negocieri „5+2” nu vizează acest obiectiv.

Ce ţine de formatul (de negocieri) „5+2” şi discuţiile, şi protocoalele care au fost semnate, trebuie să conştientizăm că realitatea e că noi nu ne reintegrăm astăzi, mâine şi nici poimâine, şi nici anul viitor. De fapt, acele discuţii (în formatul „5+2”) nici nu duc la reintegrare”, a spus Candu în deschiderea Forumului anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Potrivit publicației Adevărul, speaker-ul Parlamentului a mai precizat că nici autoritățile de la Chișinău, nici cele de la Tiraspol nu sunt pregătite pentru reintegrare. „Noi nici nu suntem pregătiţi să ne reintegrăm, că foarte mult s-a discutat zilele ăstea şi despre eventualele riscuri pentru Republica Moldova şi regiune chiar dacă mâine ne-am reintegra. Nici malul stâng şi nici malul drept nu este pregătit, dar contează foarte mult, şi ăsta este de fapt rezultatul discuţiilor de la Viena, dialogul, comunicarea şi lipsa unui conflict militar pe teritoriul Republicii Moldova”, a punctat Andrian Candu.

Recent, reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea problemei transnistrene din partea Chişinăului şi a Tiraspolului au semnat patru decizii protocolare care reglementează domeniile educației, al agriculturii și al telecomunicațiilor: deschiderea circulației pe podul de la Gura Bâcului-Bâcioc, apostilarea diplomelor de studii din regiunea transnistreană, asigurarea funcționării normale a școlilor cu predare în baza grafiei latine din regiunea transnistreană, restabilirea legăturilor telefonice dintre cele două maluri ale Nistrului şi asigurarea accesului liber la terenurile agricole situate după traseul Tiraspol-Rîbnița.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

4 Comments »

 1. Maica Rarița /Biserica Ciuflea 30 noiembrie 2017 at 19:52 - Reply

  VREM ! VREM ! VREM !
  RE-UNIREA CU ROMANIA !
  ————————————————

 2. Ellapet 31 mai 2018 at 13:45 - Reply

  Moyens De Durer Plus Longtemps generic cialis Fatty Liver And Keflex Cephalexin Adverse Reactions Fincar 5mg

 3. my web 14 iunie 2018 at 11:20 - Reply

  I simply want to say I am just beginner to blogs and definitely loved this website. Most likely I’m likely to bookmark your blog post . You actually have good article content. Bless you for sharing with us your blog.

Leave A Response »