web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Maia Sandu: Există mulți oameni în Rep. Moldova pentru care Unirea e dezideratul suprem

Iulia Modiga 1 decembrie 2017 0

 

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu a adresat de Ziua Națională a României o scrisoare deschisă politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului. În scrisoare se vorbește despre faptul că în Republica Moldova sunt mulți cei care își doresc Unirea și că România reprezintă un model de dezvoltare pentru spațiul dintre Prut și Nistru.

Sursă foto: diez.md

Sursă foto: diez.md

În prezent, statul român este un stat cu democrație funcțională, care face parte din familia europeană și a cărui securitate este asigurată în urma integrării euro-atlantice. România a devenit un model de dezvoltare și democrație pentru ţara noastră. Există mulți oameni în Republica Moldova pentru care Unirea reprezintă dezideratul suprem, este parte din conștiința lor românească”, se arată în scrisoare.

Președintele PAS cere Guvernului de la Chișinău șase măsuri concrete care să apropie România de Republica Moldova: interconectarea sistemelor de energie electrică și gaz, pentru a reduce costurile și dependența de Federația Rusă și pentru a asigura securitatea energetică; eliminarea tarifelor adiționale de roaming; refacerea tuturor podurilor distruse peste râul Prut; includerea Chișinăului în proiectul autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Chișinău; adaptarea ecartamentului căii ferate pe tronsonul Chișinău – Iași la standardul european; instituirea controlului vamal comun, astfel încât miile de moldoveni care călătoresc în România și, respectiv, de cetățeni ai României care vizitează Republica Moldova să nu fie nevoiți să stea la cozile vamale ore în șir.

Multe dintre aceste acțiuni au fost inițiate de România, însă fie sunt tergiversate, fie amânate. Înțelegem că e nevoie de resurse financiare importante pentru realizarea lor, însă avem certitudinea că împreună vom reuși să îndeplinim aceste lucruri de care să beneficieze toți cetățenii. Ne exprimăm încrederea că România va fi alături de cetățenii noștri în implementarea acestor inițiative care ar aduce mai aproape Republica Moldova și România”, se mai precizează în scrisoare.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »