web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Un deputat în Parlamentul de la București cere ca socialiștilor de la Chișinău să le fie retrasă cetățenia română

Iulia Modiga 7 decembrie 2017 2

 

Zilele deputaților socialiști din Parlamentul de la Chișinău care dețin cetățenia română sunt numărate. Deputatul de la București Constantin Codreanu le-a solicitat ministrului Justiției al României, Tudorel Toader, și ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, prezentarea de informații privind depunerea cererilor de renunțare la cetățenia română de către parlamentarii PSRM Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi.

Credit foto: Constantin Grigoriță

Credit foto: Constantin Grigoriță

Cei 6 deputați socialiști (din 24 aleși) au promovat constant și promovează fățiș o linie ideologică antiromânească, repudiind deținerea cetățeniei române, obținută prin redobândire, de către cetățeni ai Republicii Moldova și dedându-se unor declarații publice sau gesturi românofobe. În aceste condiții, este clar că acești 6 deputați socialiști nu sunt devotații patriei și poporului român și nu apără drepturile și interesele naționale, încălcând jurământul depus. De asemenea, atât în campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, cât și după alegeri, președintele PSRM, Igor Dodon, devenit între timp președinte al Republicii Moldova, a declarat în repetate rânduri că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta”, se arată în scrisoarea trimisă de Codreanu celor doi miniștri.

Miniștrii Tudorel Toader și Teodor Meleșcanu au fost solicitați să-i transmită punctual președintelui Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării următoarele clarificări:

  1. Dacă cetățenii profitori și sperjuri Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi au depus sau nu la Autoritatea Națională pentru Cetățenie sau la oficiile consulare ale României cereri de renunțare la cetățenia română.
  2. În cazul în care asemenea cereri au fost depuse, care este stadiului examinării lor în fiecare caz aparte, conform procedurilor stabilite de legile României.
  3. Consideră sau nu Ministerul Justiției necesară completarea legislației în vigoare cu prevederi despre sancțiunile aplicabile cazurilor de sperjur la dobândirea cetățeniei române sau asimilarea cazurilor de sperjur dovedit cu prezentarea de informații premeditat false (mijloc fraudulos)?

Constantin Codreanu a ținut să puncteze că „socialiștii antiromâni de la Chișinău, depunători de jurăminte mincinoase, trebuie să rămână fără cetățenia română. Mai devreme sau mai târziu acest lucru se va întâmpla”.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Culcear 7 decembrie 2017 at 18:20 - Reply

    http://www.noi.md – Este de exemplu un canal media licențiat și detinut cred de prietenul lui Dodon, chiar consătean, așa zisul de mai sus Furculița care face direct sau prin proiecte de propagandă antiromânescă având partener chiar Sputnik la anumite zone informaționale. Cred că au și televiziune din ce se zice. Acest canal are de exemplu un proiect denumit http://www.moldovenii.md care face propagandă puternic antiromânescă, șovină și de factură pravo moldovenistă chiar fascistoidă in opinia mea. Cred ca cei care dețin asemenea canale și cei ce sunt implicați in așa activități cam la toate nivelurile nu trebuie să dețină cetățenia româna (implicit cea europeană) intradevăr iar dacă o dețin sa le fie retrase. Accesul acestora in UE trebuie monitorizat deasemenea in zona non-grata. Aceste canale si proiecte sunt o rușine pentru oricine se consideră normal la creier fiind vecine cu schizofrenia și demența și pe care guvernanții cerșetori de bani la RO si UE incă le licențiază fără rușine in opinia mea. Deși scriu in lb. română 100% continutul acestor canale și proiecte in mod cinic se notează ca ei scriu moldovenește (?) și nimeni nu-i amendează (!) sau să le ia licența. Un articol foarte bun și la obiect mai sus cred.

  2. EuRo 9 decembrie 2017 at 11:33 - Reply

    Ar fi recomandat că persoanele care obțin cetățenia română sa treacă printr-o o perioada de provizorat de 5-10 ani, timp in care daca nu fac dovada fidelității față de statul român, sa își poată pierde foarte ușor ceea ce în mod nedrept au obținut.

Leave A Response »