web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentul de la Chișinău, lege pentru combaterea propagandei ruse

Iulia Modiga 7 decembrie 2017 1

 

Parlamentarii de la Chișinău au votat  proiectul de modificare a Codului Audiovizualului care presupune inclusiv combaterea propagandei ruse pe teritoriul Republicii Moldova. 61 de voturi au fost pentru adoptarea legii. 

Inițiativa legislativă, înaintată de deputații PDM și PPEM, presupune modificări la Codul Audiovizualului, astfel încât să fie limitată retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informativ-analitice, politice sau militare din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, relatează 10TV.

Proiectul are scopul de securizare a spațiului informațional al Republicii Moldova, susține deputatul PDM, Sergiu Sârbu. „Acest proiect nu are drept scop să închidă anumite posturi de televiziune”, a precizat el.

Comuniștii și socialiștii s-au pronunțat împotriva acestui proiect de modificare a Codului Audiovizualului și au cerut să fie retras de pe  ordinea de zi, dar propunerea lor a fost respinsă. Deputații socialiști au declarat că vor contesta  această lege, pe care o consideră neconstituțională. De asemenea, aceștia au anunțat că, în semn de protest, vor vorbi în plenul Parlamentului doar în limba rusă.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului prevede sancţiuni de la 40.000 până la 100.000 de lei și chiar retragerea licenţei pentru încălcarea prevederilor.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Educație vs. propagandă 7 decembrie 2017 at 18:46 - Reply

    Este una dintre primele legi care ar fi trebuit adoptate după proclamarea independenței în 1991. Propaganda, de oriunde ar veni, are ca unic scop dezinformarea, iar costurile sunt enorme prin întârzierile ce le produce în evoluția unui popor. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată.
    Cât despre cei ce se opun acestei legi, nimic surprinzător, ei fiind parte ai propagandei ruse pe teritoriul Republicii Moldova.

Leave A Response »