web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Irina Vlah spune că administrația găgăuză nu va respecta legea anti-propagandă din Rep. Moldova

Liviu G. Stan 8 decembrie 2017 3

Bașcanul regiunii autonome găgăuze, Irina Vlah, anunță că administrația de la Comrat va boicota amendamentele aplicate de Parlament la Codul Audiovizualului, menite să combată propaganda rusească în Republica Moldova, potrivit Gagauzinfo.md.

Foto: InfoPrut

Foto: InfoPrut

Mass-media rusească va continua să emită integral pe teritoriul UTA Găgăuzia, prin intermediul rețelelor de cablu, în conformitate cu legislația regională, a declarat Vlah.

„Irina Vlah a aflat cu indignare despre decizia majorității parlamentare privind modificarea Codului Audiovizualului, prin care se interzice retransmiterea emisiunilor informativ-analitice din Rusia”, potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al bașcanului.

Parlamentarii de la Chișinău au votat  proiectul de modificare a Codului Audiovizualului care presupune inclusiv combaterea propagandei ruse pe teritoriul Republicii Moldova. 61 de voturi au fost pentru adoptarea legii.

Inițiativa legislativă, înaintată de deputații PDM și PPEM, presupune modificări la Codul Audiovizualului, astfel încât să fie limitată retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informativ-analitice, politice sau militare din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, relatează 10TV.

Proiectul are scopul de securizare a spațiului informațional al Republicii Moldova, susține deputatul PDM, Sergiu Sârbu. „Acest proiect nu are drept scop să închidă anumite posturi de televiziune”, a precizat el.

Comuniștii și socialiștii s-au pronunțat împotriva acestui proiect de modificare a Codului Audiovizualului și au cerut să fie retras de pe  ordinea de zi, dar propunerea lor a fost respinsă. Deputații socialiști au declarat că vor contesta  această lege, pe care o consideră neconstituțională. De asemenea, aceștia au anunțat că, în semn de protest, vor vorbi în plenul Parlamentului doar în limba rusă.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului prevede sancţiuni de la 40.000 până la 100.000 de lei și chiar retragerea licenţei pentru încălcarea prevederilor.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Europa 8 decembrie 2017 at 16:02 - Reply

    Găgăuzia, fiind o creație a propagandei ruse, decizia este perfect întemeiată. Ține de capacitatea de exercitarea suveranității a R. Moldova prin implementarea acestor legi europene, altfel statutul de colonie rusă va rămâne pe mai departe.

  2. Ellapet 10 iunie 2018 at 16:50 - Reply

    Libido411 Tadalis Sx Soft Falls Doxylis Acheter cheapest cialis 20mg Amoxicillin And Ibuprofen

Leave A Response »