web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cărți de la elevii bucureșteni pentru copiii români din afara granițelor țării

Iulia Modiga 12 decembrie 2017 1

 

Elevii din București donează cărți copiilor români din afara granițelor țării. Proiectul „Te caută o carte, zburând spre tine” a debutat la şcolile din sectoarele 1, 2 şi 3, urmând ca în semestrul al II-lea să fie implicate unităţile de învăţământ din sectoarele 4, 5 şi 6. Primii care au dăruit cărţi elevilor din afara României au fost elevii Colegiului Naţional „I. L. Caragiale”.

Volumele colectate de la școlile din Capitală vor fi trimise asociațiilor/parohiilor în care există/sau se dorește înființarea de biblioteci românești/ colțuri cu carte românească, în baza solicitărilor scrise. Asociaţiile care vor solicita cărţi trebuie să aibă sediu propriu. Donaţia de carte se va face către asociaţii în ordinea solicitărilor şi a fondului de carte existent, se menționează într-un comunicat al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, organizatorul campaniei.

În fiecare carte se regăsește și o scrisoare adresată celui la care va ajunge volumul. Scrisoarea, scrisă de mână, cuprinde și adresa destinatarului, astfel încât între elevii din România și micii români din afara granițelor țării să se nască un dialog concret bazat pe limbajul scris, se mai arată în comunicat.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

Leave A Response »