web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Apel de Conștiință adresat Parlamentului României: „Este absolut inacceptabil”

Liviu G. Stan 15 decembrie 2017 1

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018 prevede alocarea, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a  unei sume derizorii de 12 milioane lei (circa 2,5 milioane de euro) destinate celor 12 milioane de cetățeni și etnici români din afara granițelor țării, se arată într-un Apel de Conștiință adresat de mai multe asociații parlamentarilor de la București.

Sursă foto: ctr.ro

Sursă foto: ctr.ro

„Această sumă este nesemnificativă în raport cu numărul românilor aflați peste hotare și cu principalele nevoi ale acestora. Este absolut necesară acordarea unui sprijin pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identității lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase a acestor români și pentru întărirea legăturilor Statului Român cu ei, conform articolului 7 al Constituției României”, se precizează în Apel.

Restul textului:

Prin comparație, suma totală pentru organizațiile minorităților naționale din România este de peste 235 milioane lei (cca 50 milioane de euro).

Este absolut inacceptabil ca pentru 12 milioane de români de peste hotare Statul român să aloce numai 2,5 milioane de euro, iar pentru circa 2 milioane de etnici minoritari din țară să aloce peste 50 de milioane de euro.

Facem apel la conștiința românească a parlamentarilor să susțină majorarea acestui buget pentru ca Statul român, în principal, să poată interveni eficient pentru stoparea proceselor de asimilare și de pierdere a identității a românilor de peste hotare.

În acest sens, în deplin acord cu solicitările legitime ale românilor din diaspora și din comunitățile istorice, cerem alocarea pentru anul 2018 a unei sume echivalente cu cel puțin 20 milioane de euro, destinată sprijinirii românilor de pretutindeni și a organizațiilor reprezentative ale acestora.

Federația Organizațiilor Românești din Centrul și Sud-Estul Europei (Uniunea Interregională Comunitatea Românească din Ucraina (23 de organizații), Comunitatea Românilor din Serbia (28 de filiale), Congresul Românilor din Serbia (8 organizații –Timoc), Asociația ”Răsăritul Românesc” din R. Moldova, Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria „AVE”, Asociația ”Aromânii din Albania”) – prin Vlad Cubreacov, Secretar general al Federației

Federația Asociațiilor de Români din Europa (65 de asociații) – prin Daniel Țecu, Președinte

Asociația Românilor din Italia– prin Eugen Terteleac, Președinte

Consiliul Româno-American – prin Nicolae Popa, Președinte

Societatea de Cultură Macedo-Română – prin dr. Emil Țârcomnicu, Secretar al Societății

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni – prin Laurențiu Plăeșu, Președinte”

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Sihastrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 15 decembrie 2017 at 15:04 - Reply

  5 Decembrie 2017
  ———————————
  Acest Rege ce-a murit
  Este mult ne-lămurit
  Fie-i tărna lui ușoară
  C-a scăpat de o povară

  Soarta lui a fost făcută
  Ca o viață pre-făcută
  Astă lume alintată
  Doar spre lux înaintată

  Sint departe ei de noi-
  Țara-i plină de noroi
  Viața lor e doar aparte
  Cu iluzii tot deșarte
  ——————————————

Leave A Response »