web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

CIDP cere primăriilor din România ca o stradă din fiecare oraș să poarte numele „27 Martie 1918”

Liviu G. Stan 19 decembrie 2017 0

În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri din anul 2018, Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut (CIDP), se adresează primăriilor tuturor oraşelor din România să analizeze propunerea ca una din străzi să poarte numele „27 Martie 1918”.

Foto: Cristina Zelinschi

Foto: Cristina Zelinschi

Pe 27 Martie 1918, Basarabia a fost prima provincie românească care, după mai bine de 100 de ani de ocupaţie, s-a unit cu Țara, demarând astfel procesul Marii Uniri, finalizat la 1 decembrie 1918.

Prin legea nr. 36/2017 ziua de 27 Martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România a fost declarată zi de sărbătoare naţională.

„Considerăm acest demers unul necesar şi deosebit de important pentru păstrarea amintirii unui eveniment istoric care ne-a marcat existenţa ca naţiune unită”, se arată într-un comunicat de presă al CIDP.

Este important ca în anul 2018, „instituţiile publice şi societatea civilă să-şi unească forţele în vederea celebrării, la nivel naţional, a celor 100 de ani de la făurirea statului naţional unitar român”.

Centrul Pentru şi Integrare şi Dezvoltare Prut s-a adresat în mod oficial cu acest demers primăriilor marilor oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Suceava, Braşov, Alba Iulia sau Constanţa.

Centru Pentru Integrare şi Dezvoltare Prut este o asociaţie non-guvernamentală, non-profit şi neafiliată politic, care are drept scop întărirea legăturilor dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului pe plan cultural, economic şi social. În ultimii ani, CIDP a organizat o serie de evenimente sub genericul #dinBasarabia şi PRUT FEST în România, dar şi Republica Moldova – Concert #dinBasarabia la Arenele Romane, Bucureşti; Târg #dinBasarabia, Concert #dinBasarabia, ediţie specială cu ocazia Zilei Naţionale a României şi Film #dinBasarabia la Bucureşti; PRUT FEST la Chişinău.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »