web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Catalogul „Manuscrise românești din secolele XIII-XIX în colecții străine”, lansat la Biblioteca Națională

Liviu G. Stan 28 decembrie 2017 1

Catalogul „Manuscrise românești din secolele XIII-XIX în colecții străine”, care conține peste 330 de maniuscrie, a fost lansat miercuri la Biblioteca Națională din Chișinău.

Foto: Radio Chișinău

Foto: Radio Chișinău

Lucrarea este semnată de cercetătoarea Valentina Pelin, care însă a decedat în 2006, iar opera a apărut datorită contribuției istoricului Andrei Eșanu, a menționat directoarea bibliotecii, Elena Pintilei, transmite Radio Chișinău.

Apărut recent la editura „Știința”, volumul include un catalog de 337 de manuscrise cu conținut religios, beletristic și științific, slavono-române, române și latine, realizate în spațiul românesc sau de românii din diasporă în sec. XIII-XIX, care se păstrează în biblioteci, arhive și muzee din Rusia, Ucraina și Belarus.

Ediția este însoțită de un studiu introductiv, o notă asupra ediției, bibliografie, indici și cuvinte-cheie. Lucrarea este destinată mediului academic universitar și tuturor celor ce se interesează de valorile culturale din trecut ale românilor, risipite în lume.

Valentina Pelin a depus o viață întreagă pentru colectarea acestor manuscrise care s-au pomenit în colecții din cele trei state – Rusia, Ucraina și Belarus. Ea a avut intenția să le includă într-o carte, dar nu a reușit, a explicat Andrei Eșanu.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Sihastrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 28 decembrie 2017 at 14:50 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========

  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–

  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

Leave A Response »