web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

(FOTO, VIDEO) Uniți sub tricolor la Prut

Liviu G. Stan 31 decembrie 2017 5

 

Manifestație inedită în ultima zi din anul 2017: un drapel tricolor cu o lungime de 100 de metri a fost desfășurat de aproximativ 1.200 de unioniști peste Prut.

Mulțimi de oameni din România și Republica Moldova au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu din judeţul Vaslui.

„România n-a avut graniță la Prut!”, „Unire”, „Unitate națională”, „Jos hotarul de la Prut!”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” sunt câteva dintre mesajele scandate de unioniști la manifestație.

 

Tricolorul românesc a fost întins peste râul Prut, pe podul feroviar în prezent dezafectat care făcea legătura între localitatea vasluiană Fălciu și orașul Cantemir din Republica Moldova. Într-un singur glas s-a strigat „Unire!” pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianţei pentru Centenar.

Manifestanții vor sărbători Revelionul 2018 la Casa de Cultură din Fălciu, unde vor avea loc un spectacol de artificii în aer liber, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

Evenimentul organizat de Alianţa pentru Centenar, ce reuneşte peste 130 de asociaţii civice sub mesajul unionist „Basarabia e România”, în parteneriat cu Primăria Comunei Fălciu, este primul din seria de acțiuni care vor marca împlinirea unui secol de la Marea Unire a tuturor românilor între granițele aceluiași stat național suveran.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

5 Comments »

 1. Transilvania 31 decembrie 2017 at 22:19 - Reply

  Si deci ei vor sa uneasca si Budjak-ul si Nord-ul Bucovinei majoritar ucrainiene din Ucraina cu Romania ?!?! Cum au ei de gand sa ia aceste teritorii de la Ucraina ? Astia sunt agenti KGB platiti sa discrediteze ideea de re-unire cu Romania ? Bine ca nu vor sa uneasca si Cadrilaterul majoritar bulgaresc de la Bulgaria.. sau cine stie poate si Odessa ca doar si aia a fost odata teritoriu romanesc 1941-1944.. Astia cu siguranta sunt agenti rusi KGB ce flutura hartile astea cu unirea Romaniei cu teritorii din Ucraina majoritar ucrainiene pe deasupra..

 2. Sihastrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 1 ianuarie 2018 at 17:53 - Reply

  ———————————————
  VREM ! VREM VREM !
  RE-UNIREA CU ROMANIA !
  ———————————————-

 3. Ion 1 ianuarie 2018 at 17:56 - Reply

  Basarabia Pamant Romanesc !!! Unire odata si pentru totdeauna !!! Asa sa ne ajute Dumnezeu !!!

 4. Transilvania 1 ianuarie 2018 at 22:22 - Reply

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_minimum_wage
  SALAR MINIM BRUT 2018
  Romania – 409 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  1. Lituania – 400 euro
  2. Bulgaria – 260 euro
  3. Bosnia – 201 euro
  4. Macedonia – 195 euro
  5. Montenegru – 193 euro
  6. Serbia – 192 euro
  7. Albania – 179 euro
  8. Kosovo – 170 euro
  9. Rusia – 137 euro
  10. Rep Moldova – 117 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  11. Belarus – 114 euro
  12. Ucraina – 109 euro

Leave A Response »