web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rusia a pierdut prima poziție în investițiile din Rep. Moldova

Liviu G. Stan 8 ianuarie 2018 2

Oamenii de afaceri ruși nu mai dețin prima poziție în mediul investițional din Republica Moldova, în ceea ce privește investițiile directe în economie. 

Sursă imagine: zf.ro

Anunțul a fost făcut recent de Banca Națională a Republicii Moldova, relatează Balkan Insight, precizând că Rusia a coborât pe a șasea poziție în topul investitorilor din Republica Moldova.

Olanda şi Spania au ocupat prima şi a doua poziţie în clasamentul investitorilor străini. Locul al treilea a fost acordat Franţei, urmat România și Cipru, conform sursei citate.

Federaţia Rusă a fost liderul investitorilor străini în Republica Moldova până în 2016, căzând brusc anul trecut pe poziţia a şasea în clasament.

Legăturile economice dintre Rusia şi Republica Moldova s-au redus dramatic după ce Rusia a pus embargo asupra produselor moldoveneşti în 2013 şi 2014, pe fondul apropierii Chișinăului de Uniunea Europeană.

De asemenea, potrivit Băncii Naţionale, investiţiile străine au crescut în anul 2017 cu 17,7% faţă de 2016, de la puţin peste 3 miliarde de dolari până la 3,5 miliarde de dolari, o creştere de doar 536 milioane de dolari.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. try this web-site 14 iunie 2018 at 03:23 - Reply

    I just want to say I am newbie to weblog and certainly liked you’re web page. More than likely I’m going to bookmark your blog . You really come with fantastic well written articles. Thanks for sharing with us your blog.

Leave A Response »