web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ce nou ministru de la Chișinău vrea schimbări în ministerul pe care îl va conduce

Iulia Modiga 10 ianuarie 2018 2

 

Avocatul, fostul judecător și președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase a revenit în funcția de ministru al Justiției și intenționează să facă schimbări în domeniu.

Pentru mine a fost o provocare această invitație de a face parte din Guvern, anume pe domeniul justiției. Am acceptat propunerea, deoarece nu sunt de acord cu foarte multe lucruri în acest sector și cred că fiecare trebuie să folosească orice oportunitate de a face o schimbare spre bine, acolo unde este posibil”, a declarat Alexandru Tănase, numit miercuri în funcție.

Anterior, Alexandru Tănase a deținut funcția de ministru al Justiției între septembrie 2009 și mai 2011. În această perioadă, el a inițiat reforma justiției, promovând schimbarea statutului specialiștilor din domeniul avocaturii, notariatului, executărilor judecătorești, aceștia devenind liberi profesioniști. O altă modificare relevantă a fost efectuată în structura instanţelor de judecată, fiind lichidate cele specializate economice şi militare. De asemenea, a fost sporit gradul de responsabilitate al judecătorilor.

Alexandru Tănase este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei.

În calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Parlamentului de la Chișinău Andrian Candu a semnat miercuri decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speaker-ului, după ce președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv. Astfel, Cabinetul de miniștri a fost completat cu doi vicepremieri: Iurie Leancă – vicepremier pentru Integrare Europeană și Cristina Lesnic – vicepremier pentru Reintegrare, și cinci miniștri: Chiril Gaburici – Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Svetlana Cebotari – Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Liviu Volconovici – Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Tudor Ulianovschi – Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Alexandru Tănase – Ministrul Justiţiei.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. MDA 11 ianuarie 2018 at 16:36 - Reply

    Alexandru Tănase este un intelectual adevărat, un mare patriot, dar și un bun profesionist care s-a achitat cu onoare de toate sarcinile ce i-au revenit în calitate de președinte al Curții Constituționale.

  2. Ellapet 7 iunie 2018 at 07:03 - Reply

    Comprar Levitra Generico cialis 5 mg Order Now Generic Dutasteride

Leave A Response »