web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Un nou partid din România se extinde în Republica Moldova

Iulia Modiga 11 ianuarie 2018 1

 

Partidul Uniunea Salvați România (USR) intenționează să se extindă în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut miercuri de deputatul Matei Adrian Dobrovie, în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului” de pe postul 10TV.

Sursă foto: epochtimes-romania.com

Sursă foto: epochtimes-romania.com

Vreau să fiu mult mai prezent acolo (n.r. în Republica Moldova), vreau să întreprind vizite acolo, USR are chiar planuri de extindere în Republica Moldova, vă spun aici în premieră. Noi trebuie să colaborăm cu forțele din Republica Moldova, cu acele forțe pozitive, ale schimbării pozitive, care să introducă acolo niște criterii de integritate, de transparență și să creeze niște instituții funcționale care să aducă o viață mai bună cetățenilor. Ce aș propune pentru 2018 e că exact această relație a decidenților din România cu cetățenii Republicii Moldova să fie directă, să nu mai fie intermediată prin aceste partide care vremelnic se află la guvernare”, a declarat Dobrovie.

Potrivit parlamentarului, USR se află în bune relații cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și cu Partidul Platforma Demnitate si Adevar (PPDA).

Este foarte posibil să încheiem și niște acorduri, deocamdată suntem în relații foarte bune și de contact direct cu PAS al Maiei Sandu și cu PPDA al lui Andrei Năstase, vom colabora cu aceste forțe care trebuie susținute”, a precizat deputatul.

Dobrovie a atras atenția asupra importanței anului 2018 pentru Republica Moldova. „2018 este an electoral în Republica Moldova în care, iată, există această miză foarte mare: dacă forțele oligarhice pro-europene vor câștiga sau vom asista la o victorie pro-rusă”, a spus acesta, explicând că cetățenii Republicii Moldova nu văd îmbunătățirea nivelului lor de trai, nu simt în buzunarele lor efectele reformelor clamate de clasa politică aflată la guvernare. „Iată perversitatea actualului joc de la Chișinău: acești așa-ziși europeni care conduc în momentul de față au perpetuat corupția și sărăcia în Republica Moldova și din această cauză riscăm să ajugem la un rezultat pe care și România a încercat să îl evite – să ajungă pro-rușii la putere”, a punctat Dobrovie.

Tot în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului”, Matei Adrian Dobrovie a menționat că USR a propus înființarea unui Fond „Libertatea” pentru Republica Moldova, gestionat de România.

Ca stat român trebuie să faci o opțiune strategică, acea opțiune este să finanțezi țintit acei actori care să schimbe fața Republicii Moldova în bine și viața cetățenilor în bine. (…) Aici USR a propus un Fond ”Libertatea” pentru Republica Moldova, pe care îl vedem înființat în cadrul Agenției RoAid, agenția care se ocupă de dezvoltare în România, și acest fond să fie practic administrator de granturi, prin care diferite proiecte pe mass-media, pe drepturile omului, pe stat de drept, justiție să fie finanțate”, a conchis deputatul.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Sihastrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 11 ianuarie 2018 at 16:42 - Reply

    Și oare de ce ei nu spun nimic
    de Proiectul nostru național -Re-Unirea cu Romania ?

Leave A Response »