web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Moscova, enervată de legea anti-propagandă din Rep. Moldova. Amenințări la nivelul Ministerului rus de Externe

Liviu G. Stan 11 ianuarie 2018 2

Moscova își rezervă dreptul de a veni cu acțiuni de răspuns la promulgarea în Republica Moldova a modificării Codului audiovizualului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Sursă imagine: 4freerussia.org

Sursă imagine: 4freerussia.org

Potrivit acesteia, amendamentele care interzic indirect retransmitrea unor programe de știri și informativ-analitice ar discrimina în mod direct presa rusă, transmite TASS, preluat de Radio Chișinău.

De asemenea, Zaharova a acuzat partidul de guvernământ de la Chișinău de promovarea unor politici antirusești și de îngrădirea dreptului la informație alternativă.

„Forțele antirusești din Legislativul de la Chișinău au încălcat dreptul fundamental al populației privind accesul liber la informare. Aceasta vorbește despre faptul că țara se abate tot mai mult de la normele democratice”, afirmă purtătoarea de cuvânt.

Moscova consideră că această situație „necesită reacția nu numai a unor astfel de instituții internaționale specializate ca OSCE”, dar și a altor structuri europene.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, cunoscut și ca legea anti-propagandă, a fost semnat de șeful Legislativului Andrian Candu, în calitate de președinte interimar. Proiectul interzice indirect retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic din Federația Rusă, iar Igor Dodon a refuzat repetat să semneze decretul de promulgare a legii.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. I se mai spunea ... 11 ianuarie 2018 at 13:44 - Reply

    Un stat cu adevărat independent este capabil să își apere propriile interese, pragmatic, indiferent de presiunile care se fac asupra sa. Felul în care interpretează Rusia independența statelor lumii, după reguli care nu și le aplică și ei, este cel puțin discutabil, dacă nu chiar penibil.

  2. directory 14 iunie 2018 at 05:55 - Reply

    I just want to mention I am just all new to blogs and definitely liked this blog. Almost certainly I’m want to bookmark your site . You certainly have incredible article content. Thank you for sharing with us your web-site.

Leave A Response »