web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România, principalul partener comercial al Rep. Moldova

Liviu G. Stan 11 ianuarie 2018 1

Comerțul exterior al Republicii Moldova și-a continuat trendul pozitiv și către sfârșitul anului trecut.

Sursă foto: ziarulunirea.ro

Sursă foto: ziarulunirea.ro

Astfel, în luna noiembrie, exporturile au crescut cu 25% față de noiembrie 2016, iar importurile – cu aproape 29 la sută, arată datele Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova.

În primele 11 luni ale anului trecut, livrările de mărfuri peste hotare au crescut cu 18,4%, totalizând 2,2 miliarde de dolari. Aproape 2/3 din total au avut ca destinație piața Uniunii Europene, în creștere ușoară față de primele 11 luni ale anului 20116. În același timp, exporturile către CSI au continuat să scadă, ajungând la mai puțin de 20% din total.

Și importurile au crescut cu 25%, ajungând la 4,36 miliarde de dolari. Jumătate din mărfurile care au ajuns în Republica Moldova au provenit din Uniunea Europeană, iar o pătrime din spațiul CSI.

România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova cu un volum al schimburilor comerciale de aproape 1,2 miliarde de dolari. Urmează Rusia, cu peste 740 de milioane, Ucraina, Italia și Germania, cu peste jumătate de miliard fiecare.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. MDA 11 ianuarie 2018 at 18:03 - Reply

    Interesant: ” Jumătate din mărfurile care au ajuns în Republica Moldova au provenit din Uniunea Europeană, iar o pătrime din spațiul CSI.”
    Anomalia este evidentă și în acest caz, Republica Moldova fiind membră CSI , nu și a Uniunii Europene. Deciziile politice de integrare a R.Moldova în CSI s-au dovedit falimentare, iar populația (indiferent de etnie) a fost cea care a plătit aceste greșeli.

Leave A Response »