web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Școală românească inaugurată în regiunea Cernăuți. La eveniment au fost prezenți și miniștri de la București

Iulia Modiga 12 ianuarie 2018 1

 

O școală în care vor învăța 200 de copii români a fost inaugurată în localitatea Iordănești din raionul Hliboca, regiunea Cernăuți. La eveniment au participat ministrul Afacerilor Externe al României Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, și miniștrii Educației din cele două state, Liviu Pop, respectiv Lilia Grinevici.


România nu o să îi uite niciodată pe cei care sunt vorbitori şi care fac parte din etnia românească. Tot ceea ce ne stă în putere facem pentru a vă ajuta, mai ales în cel mai important domeniu, cel al educaţiei şi al şcolii”, a declarat în acest context Meleșcanu, citat de Agerpres.

După întâlnirea lui Meleșcanu cu omologul său ucrainean s-a anunțat că vor începe negocieri în vederea încheierii unui protocol privind aplicarea noii Legi a educaţiei de la Kiev, prin care să se garanteze dreptul membrilor comunităţii româneşti din Ucraina de a învăţa în limba maternă.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Datoria R ... 12 ianuarie 2018 at 11:36 - Reply

    Este de datoria României să se îngrijească de românii din jurul său, prin existența lor aici, aceștia veghind la granițele Patriei Mamă.

Leave A Response »