web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Autostrada Marii Uniri. Întrunire de lucru pentru susținerea proiectului

Liviu G. Stan 12 ianuarie 2018 3

O întâlnire de lucru pentru susținerea construirii Autostrăzii Mării Uniri-pe traseul Ungheni-Iași-Târgu Mureș va avea loc, vineri, la Iași, la care vor luă parte parlamentari, europarlamentari, primari, președinți de consilii județene, oameni de afaceri, dar și secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor al României, Cătălin Bălan.

Foto: Cristina Zelinschi

Foto: Cristina Zelinschi

Întâlnirea de lucru este organizată de Grupul de inițiativă civică „Împreună pentru A8”, care dorește un răspuns tranșant din partea autorităților că își vor uni forțele pentru a așeza Autostradă în rândul priorităților naționale finanțabile, investiție de care se vorbește de 10 de ani, transmite Radio Chișinău.

Comunicatul de presă:

Grupul de inițiativă civică „Împreună pentru A8” organizează în data de 12 ianuarie 2018, între orele 11.00 -14.00, la Hotel Unirea Iași, o întâlnire de lucru în care își propune să reafirme susținerea pentru construirea A 8- Autostradă Mării Uniri-pe traseul „Ungheni-Iași-Târgu Mureș”. Noi, organizatorii evenimentului de la Iași, dorim să afirmăm public, cu tărie și responsabilitate că mesajul nostru către români și România este unul de unitate și de colaborare.

La această întâlnire vor participă instituții, organizații și lideri ai comunității care trebuie să-și coordoneze eforturile pentru că autostradă A8 să devină realitate, de la reprezentanți ai guvernului, parlamentari de toate culorile politice din județele prin care ar urmă să treacă autostradă, primari și președinți de consilii județene, până la lideri ai comunităților religioase, ai societății civile, mediului de afaceri și mass media.

Apreciem faptul că invitații noștri au înțeles caracterul special al întâlnirii și au acceptat să contribuie constructiv la găsirea soluțiilor pentru realizarea obiectivului nostru.

Considerăm că este necesar că toate partidele politice să facă un pact pentru infrastructura rutieră, că una dintre soluțiile de dezvoltare a țării cu declararea autostrăzii A8 că investiție prioritara, ceea ce ar însemna susținerea tuturor partidelor politice pentru aceste proiecte.

Despre Autostradă A8 se vorbește de peste 10 ani, că soluție majoră de dezvoltare. Au fost numeroase inițiative de generare a unui curent de opinie și asumare politică pentru realizarea acestui proiect, de la acțiuni ale parlamentărilor, până la cele ale societății civile. Din păcate, până acum nu sunt clare direcțiile de acțiune.

Există și un proiect de lege care a fost adoptat de Senat și care prevede construirea autostrăzii pentru care milităm noi, că soluție de dezvoltare a majorității județelor din regiune.

A8 face parte din culoarul principal de transport european, așa cum a stabilit Comisia Europeană în 2012, cum apare și în Master Planul General al României, ceea ce permite inclusiv accesarea de fonduri europene pentru 85% din investiție.

Cele trei tronsoane ale A8 (Iași-Târgu Neamț/Târgu Neamț-Ditrau/Ditrau-Târgu Mureș) se regăsesc în POIM (Programul Operațional de Infrastructura Rutieră Mare) 2014-2020, program ce finanțează proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere și care sunt cuprinse în MPGT în România, document strategic aflat în gestiunea Ministerului Transporturilor (aprobat prin HG 666/2016).

Vineri, la Iași, vom spune tranșant că a venit momentul în care să ne unim forțele și să așezam în rândul priorităților naționale finanțabile acest obiectiv.

Sperăm că, la finalul acestei întâlniri, să avem conturate grupurile de lucru și instituțiile la nivelul cărora vor funcționa și un calendar.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Noi despre noi 12 ianuarie 2018 at 20:29 - Reply

    Vorbim de autostrăzi fizice, dar la ce ar folosi acestea în lipsa autostrăzilor dintre suflete ? Unirea trebuie făcută din convingere și drept urmare a conștientizării apartenenței la același neam. Altfel totul ar fi din start sortit eșecului, iar rusescul „popor moldovenesc” va condamna la inexistență alte sacrificate generații.

  2. Noi despre noi 12 ianuarie 2018 at 21:03 - Reply

    Vorbim de autostrăzi, dar suntem incapabili să ne asumăm vinovăția eșecului care a făcut posibil apariția unor ratați de tipul Igor Dodon. De-ar fi singular Dodon, nu ar fi nici o problemă, dar acesta este simbolul unei generații ratate, generație care în loc să își cinstească înaintașii, să își onoreze istoria și să se mândrească a fi români, dimpotrivă, se simt victorioși denigrându-și propria identitate. Este ceea ce moldovenii numesc a fi „mancurt”, dar în esență este eșecul sistemului de învățământ moldovenesc ce a distrus generații. Vorbim de autostrăzi și avem dreptate, pentru că trebuie să construim, dar baza pe care trebuie să construim trebuie să fie educația solidă a generațiilor de la care pretindem atât de mult, inclusiv Unirea.

  3. Ellapet 10 iunie 2018 at 15:30 - Reply

    Generique Priligy Dapoxetine 60mg cialis canada Unterscheidung Levitra Remoxy Amoxicillin Bangledesh

Leave A Response »