web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Guvernarea PSD-ALDE, acuzată de dezinteres față de Anul Centenar

Victor Crăiescu 13 ianuarie 2018 3

 

Partidul de opoziție Uniunea Salvați România (USR) consideră că Guvernul Tudose este dezinteresat de românii din diaspora și comunitățile istorice în anul Centenarului Marii Uniri.

Sursă foto: ziarulunirea.ro

Sursă foto: ziarulunirea.ro

„Ministerul pentru Românii de Pretutindeni trebuia să organizeze acțiuni de anvergură în cadrul programului “Centenarul 2018”, în țările unde există comunități semnificative de români. Guvernul PSD-ALDE a tratat însă cu superficialitate acest program care nu are un buget, iar criteriile de selecție a proiectelor ce vor fi finanțate de stat sunt destul de vagi, ceea ce ridică semne de întrebare legate de transparență și eficiență”, se menționează într-un comunicat de presă al USR.

Potrivit formațiunii politice, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni nu a reușit să încurajeze și să sprijine asociațiile de români din străinătate și nici nu a susținut proiecte și programe de anvergură destinate cunoașterii drepturilor pe care românii le au în țările de reședință. USR oferă exemplul trimiterii unui singur atașat de diaspora în Marea Britanie pentru informarea cetățenilor români despre efectele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și al demersurilor ineficiente în relația cu autoritățile italiene în vederea prevenirii supunerii cetățenilor români la tratamente inumane și de tortură pe teritoriul Italiei.

„În general, Guvernul PSD-ALDE nu a avut ca prioritate simplificarea procesului de integrare a românilor în țările unde trăiesc, studiază sau lucrează și nici oferirea unor oportunități pentru a se întoarce în țară. USR face apel la premierul Mihai Tudose să trateze cu seriozitate politicile pentru diaspora, mai ales în contextul Anului Centenar”, concluzionează partidul de opoziție.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. Centenar 13 ianuarie 2018 at 13:40 - Reply

    Statalismul dogmatic sovietic primează Pactului Molotov-Ribentropp pentru toate partidele parlamentare moldovenești. Acestea sunt dezinteresate de reparațiile morale sau materiale, nici măcar la nivel de individ, cu atât mai puțin când este vorba de toată Basarabia. FIe că își spun „pro-occidentale”, fie pro-rusești, se mulțumesc să se limitez la replica „c-așa e scris în Constituție”. Aceasta le este limita până la care le funcționează intelectul. Fie că este vorba de limbă, fie de popor, sau neutralitate (care funcționează numai când este vorba despre UE, nu și despre CSI). Și atunci de la cine avem noi pretenții să aniverseze Centenarul Unirii ?

  2. Centenar 13 ianuarie 2018 at 13:58 - Reply

    Cât despre partidele românești, acestea nu pot acționa decât în limita granițelor țării, altfel România ar putea fi acuzată conform tradițiilor moldovenist – bolșevice de „fascism” și „imperialism”. Altfel spus, Unirea trebuie făcută de R. Moldova, ține de dreptul ei suveran și liber consimțit.

  3. read this 14 iunie 2018 at 04:26 - Reply

    I simply want to say I’m all new to blogging and honestly liked your web blog. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You amazingly have awesome stories. Cheers for revealing your blog.

Leave A Response »