web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Oficial de la Kiev: Regiunea transnistreană, „catapulta” comercială prin care Rusia ocolește sancțiunile UE

Liviu G. Stan 17 ianuarie 2018 0

 

Rusia profită de regiunea separatistă transnistreană pentru a-și exporta mărfurile în Uniunea Europeană, în pofida sancțiunilor, afirmă parlamentara ucraineană Irina Friz, șefa delegației permanente a Radei Supreme în Adunarea Parlamentară a NATO, transmite Radio Chișinău.

Sursă foto: 112.international

Sursă foto: 112.international

„Rusia folosește Transnistria pentru a evita sancțiunile. Mărfurile rusești sunt livrate în așa-numita republică moldovenească nistreană, unde sunt marcate ca fiind de «origine transnistreană» și exportate în Uniunea Euroepană ”, a precizat Friz.

Tiraspolul a obținut acces în Zona de Comerț Liber cu Uniunea European, ca parte componentă a Republicii Moldova, fapt care ar trebui să contribuie la soluționarea conflictului cu Chișinăul, menționează Irina Friz, potrivit portalului ucrainean Segodnea.

În același timp, spune ea, administrația separatistă transnistreană continuă să vorbească despre integrarea în Federația Rusă sau consolidarea unui stat independent.

Menținerea politicilor de stimulare a  autorităților de la Tiraspol, fără aplicarea unor sancțiuni dure, este greșită, mai spune parlamentara de la Kiev, subliniind că, în timp ce regiunea transnistreană oferă Rusiei acces pe piața europeană, administrația separatistă nu face niciun pas pentru evacuarea trupelor rusești și demilitarizarea regiunii.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »