web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dialog între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în domeniul drepturilor omului

Iulia Modiga 17 ianuarie 2018 0

 

O rundă de dialog între Republica Moldova şi Uniunea Europeană (UE) în domeniul drepturilor omului a avut loc miercuri. În cadrul dialogului au fost abordate aspecte referitoare la cadrul legal al organizațiilor necomerciale, libertatea la întrunire, drepturile copilului, combaterea torturii și a relelor tratamente în sistemul de drept.

Această întrunire ne permite să evaluăm ce a fost făcut și ce urmează de făcut. Suntem deschiși pentru implicarea activă a societății civile în tot ce ne propunem să realizăm”, a declarat secretarul de stat Nicolae Eșanu.

La reuniune au participat peste 50 persoane reprezentanți ai Parlamentului, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Muncii si Protecției Sociale, Procuraturii Generale, Oficiului Avocatului Poporului, Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Comisiei Electorale Centrale și organizațiilor necomerciale de profil.

Reprezentanții instituțiilor europene au apreciat pozitiv aprobarea de către Guvernul de la Chişinău a celui de-al III-lea document de politici – Planul Național de Acțiuni privind Drepturile Omului 2018 – 2022 (PNADO). În acelaşi timp, aceştia au evidențiat aspecte care provoacă îngrijorări, menționând cazurile de încălcare a drepturilor omului în sistemul de sănătate și instituțiile de drept ale statului.

„Dialogul în domeniul drepturilor omului” este o platformă de interacțiune între reprezentanții Republicii Moldova și ai UE, dedicat dezbaterii celor mai importante subiecte în domeniul asigurării depline a drepturilor omului. Acesta se desfășoară cu o periodicitate de două ori pe an

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »