web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Omagiu lui Grigore Vieru la Chişinău

Liviu G. Stan 17 ianuarie 2018 1

 

La 9 ani de la trecerea  în eternitate a poetului Grigore Vieru, Alianța pentru Centenar va organiza un omagiu dedicat marelui poet al neamului românesc.

 

Evenimentul va avea loc joi, 18 ianuarie 2018, începând cu ora 12.00, la bustul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor.

În cadrul omagiului, unioniștii vor depune flori la bustul Poetului de pe Aleea Clasicilor, vor recita poezii din creaţia sa, precum şi vor interpreta piese renumite de pe versurile lui Grigore Vieru. „De 9 ani suntem mai săraci, de 9 ani suntem fără Grigore Vieru. Acest mare poet al neamului românesc, prin modestia și simplitatea sa, a promovat cele mai frumoase valori ale neamului nostru – iubirea față de mamă, față de limba română și neamul românesc. În anul 2018, de Centenarul Marii Uniri, trebuie să facem Unirea, pentru a realiza visul Poetului și pentru a face dreptate neamului românesc”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociației „UNIREA – ODIP”

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, satul Pererâta, fostul judeţ Hotin, în familia de plugari români a lui Pavel şi Eudochia Vieru. La sfârşitul anilor 80, Grigore Vieru se afla în prima linie a Mişcării de Eliberare Naţională din Basarabia, textele sale (inclusiv cântecele pe versurile sale) având un mare rol în deşteptarea conştiinţei naţionale a românilor din Basarabia. Pe data de 18 ianuarie 2009, poetul Grigore Vieru s-a stins din viață, în urma unui tragic accident rutier.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Sihastrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 18 ianuarie 2018 at 15:19 - Reply

  A fost omorât la comandă –
  în ultimii 30 de ani
  toți marii unioniști din Chișinău au fost lichidați fizic
  prin accidente la comandă, otrăviri , iradieri
  de către comandoul terorist dondonist voronist
  neo-comunist.

Leave A Response »