web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rep. Moldova cere sprijinul României pe fondul amenințărilor Gazprom

Iulia Modiga 20 ianuarie 2018 3

 

Autorităţile de la Chișinău vor să urgenteze construirea conductei Ungheni – Chişinău, prin care să importe gaze naturale din România, pe fondul îngrijorărilor că aprovizionarea cu gaze naturale dinspre Rusia ar putea fi oprită după 2019. 

Gazprom a anunţat că după 2019 şi-ar putea sista tranzitul de gaze prin Ucraina, ceea ce a produs îngrijorări în Republica Moldova. Acesta este principalul argument în favoarea urgentării procedurii de expropriere a terenurilor şi, respectiv, a construcţiei gazoductului Ungheni – Chişinău, a explicat pentru Radio Chişinău reprezentantul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Călin Negura, citat de Radio România Actualități.

Un proiect al Ministerului Economiei şi Infrastructurii stipulează necesitatea finalizării lucrărilor de construcţie şi operaţionalizare a transportului de gaze naturale prin noua conductă pe direcţia Ungheni – Chişinău până la sfârşitul anului 2019.

Gazoductul Ungheni – Chișinău ar urma să fie o prelungire a conductei Iaşi – Ungheni şi ar putea fi gestionat de compania Transgaz din România.

Importurile de gaze naturale din România vor contribui la consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova și la conectarea la piața energetică a Uniunii Europene.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

 1. Cam de mult ... 20 ianuarie 2018 at 14:01 - Reply

  Cam de mult ar fi trebuit de terminat cu dependența energetică a R. Moldova față de Rusia. Numai că interesele obscure au fost altele, diferite de interesele cetățenilor moldoveni.

  • Patriot moldovan 21 ianuarie 2018 at 14:07 - Reply

   Rominii sa stea in tara lor. Moldova e a moldovenilor.

 2. Ellapet 7 iunie 2018 at 21:17 - Reply

  Backache With Amoxicillin Numeros De Propecia cialis 5mg best price No Prescription Levora Walmart Drug Price List

Leave A Response »