web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Vot pentru unirea cu România într-o altă localitate din Rep. Moldova

Liviu G. Stan 27 ianuarie 2018 2

 

Satul Văsieni, raionul Ialoveni, a votat vineri o Declaraţie de unire cu România.

Este a şasea localitate din Republica Moldova care a votat în ultimele zile o astfel de Declaraţie, după satul Opaci din raionul Căuşeni, comuna Parcova din raionul Edineţ, satul Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă, Bardar şi Ruseştii Noi din raionul Ialoveni.

Facem această Unire acum, în suflet şi ca reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului, de la chinul buneilor noştri smulşi împotriva voinţei lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler şi a lui Stalin, supuşi execuţiilor, deportărilor şi foametei, la greutăţile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Facem Unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi pentru ca fii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut. Iar dacă Unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre Unirea deplină, când nu va mai fi graniţă pe Prut iar oamenii dintre Nistru şi Tisa vor munci împreună la realizarea şi mulţumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”, se arată în Declarația votată de consilierii locali din cele trei unități administrativ-teritoriale.

Basarabia a fost prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România, la 27 martie 1918. Acesteia i-au urmat Bucovina (28 noiembrie 1918) și Transilvania (1 decembrie 1918).

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. Sihastrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 28 ianuarie 2018 at 00:25 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========

  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–

  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 2. Sihastrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 28 ianuarie 2018 at 04:11 - Reply

  IMPORTANT-
  ————————————
  Repet iarăși – în toate aceste Declarații de Re-Unire trebuie să se facă referință și la data istorică de 27 Martie 1918 atunci când Sfatul Țării de la Chișinău a votat pt. TOTDEAUNA Re-Unirea noastră cu România. Deci nu Unire, ci Re-Venirea la Documentul istoric – Actul Re-Unirii din 27 martie 1918.

Leave A Response »