web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Clubul Istoricilor din Republica Moldova îndeamnă autoritățile centrale să caute căi de unire cu România

Iulia Modiga 30 ianuarie 2018 2

 

Clubul Istoricilor din Republica Moldova salută demersul autorităților locale din cele 7 unități administrativ-teritoriale care au votat unirea cu România și îndeamnă politicienii de la centru să identifice căi pentru Reîntregire.

„Întruniți în ședința de astăzi, 30 ianuarie 2018, noi, membrii Clubului Istoricilor din Republica Moldova, salutăm decizia primarilor care au hotărât unirea localităților cu România. Îndemnăm consiliile locale, raionale, orășenești, municipale din Republica Moldova să urmeze exemplul acelor primării și primari. Cerem autorităților republicane să susțină inițiativa maselor și a aleșilor locali și să nu contracareze această dorință și speranțele firești ale oamenilor, ci dimpotrivă, să caute căi de Unire a Republicii Moldova cu România”, se arată în apelul lansat de Clubul istoricilor, citat de 10TV.

Apelul a fost suținut unanim de toți membrii Clubului.

7 localități din Republica Moldova au votat, începând cu 23 ianuarie, Declaraţii de unire cu România. Este vorba despre satul Văsieni din raionul Ialoveni, Opaci din raionul Căuşeni, comuna Parcova din raionul Edineţ, satul Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă, Bardar, Ruseştii Noi și Puhoi din raionul Ialoveni.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. SikhAstrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 31 ianuarie 2018 at 07:58 - Reply

  ————————
  VREM
  Re-UNIREA
  cu ROMANIA !
  ——————————

 2. țara mea 31 ianuarie 2018 at 11:07 - Reply

  Căi sunt multe. Dar trebuie sa existe voință. Voința de a fi mai întâi cu adevărat independent. Indiferent de ceea ce spune Rusia (iar Rusia). Apoi dorința de a face uz de această independență și de a renunța la ea in favoarea Unirii, iar în final, românilor de la Nistru până la Tisa să le fie dăruită printr-un gest legitim, țara întrupată la 1918, dar răstignită 22 de ani mai târziu. Pentru că a dărui înseamnă a ști să renunți (Radio România Actualități, 31 ianuarie 2018).

Leave A Response »