web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

MAEIE, indignare față de „comportamentul provocator” al trupelor ruse din regiunea transnistreană

Liviu G. Stan 1 februarie 2018 1

 

Potrivit unor comunicate de presă publicate pe site-ul oficial al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a început desfăşurarea unor exerciţii militare, având, între altele, drept obiective „contracararea terorismului” şi instruirea militarilor de „a acţiona în condiţiile folosirii de către inamicul convenţional a armelor de distrugere în masă”.

În legătură cu acest subiect, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău „reiterează nedumerirea şi indignarea faţă de comportamentul provocator al trupelor ruse dislocate ilegal în regiunea transnistreană care, în pofida protestelor exprimate în repetate rânduri de către autorităţile moldoveneşti, continuă să desfăşoare activităţi militare cu obiective dubioase. Îngrijorarea autorităţilor moldoveneşti în acest sens este spoirtă şi de faptul că în exerciţiile desfăşurate de către GOTR sunt antrenate şi structurile de forţă ale regimului secesionist de la Tiraspol”,se menționează într-un comunicat de presă.

Condamnând cu vehemenţă astfel de activităţi militare, care nu pot fi percepute altfel decât o ameninţare directă şi brutală la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, MAEIE „ţine să amintească din nou despre angajamentul Federaţiei Ruse de a-şi retrage trupele sale de pe teritoriul Republicii Moldova, în particular, de cel fixat în Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la Moscova la 21 iulie 1992”.

În acelaşi context, MAEIE „reiterează demersul autorităţilor moldoveneşti cu privire la necesitatea retragerii necondiţionate a forţelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi demarării unor discuţii privind transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă multinaţională cu mandat international”.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Cetățenie 1 februarie 2018 at 11:26 - Reply

    Rusia nu și-a respectat niciodată acordurile încheiate cu cei mici, semnătura Moscovei dovedindu-se de fiecare data a fi doar o stratagemă prin care să câștige timp. Ucrainei i-a garantat granițele ncu condiția să renunțe la arsenalul atomic sovietic și implicit la pretențiile de putere nucleară. Ce a urmat, se știe. Republicii Moldova la fel, nimic și nimeni nu a reușit să urnească trupele rusești din teritoriul artificial Transnistria. Lipsa de credibilitate a Rusiei în fața lumii civilizate se datorează tocmai felului arogant, lipsit de respect, in care Moscova înțelege să își trateze așa-zișii parteneri.

Leave A Response »