web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România și Republica Moldova, batalion mixt

Liviu G. Stan 5 februarie 2018 0

 

Agenda cooperării bilaterale în domeniul militar și situația securității în regiune au fost principalele teme de discuție abordate luni, la Chișinău, de ministrul Apărării Naționale de la București, Mihai Fifor, și omologul său din Republica Moldova, Eugen Sturza.

 

Discuțiile s-au referit la instruirea în comun a militarilor forțelor armate, furnizarea de asistență pentru continuarea procesului de reformă și  modernizare a armatei naționale a Republicii Moldova. Printre alte teme de discuție s-a aflat și posibilitatea înființării unui batalion mixt România-Republica Moldova, eventual, după modelul celui româno-ungar „Tisa”, a declarat ministrul Mihai Fifor.

Republica Moldova are armată profesionistă datorită ajutorului României, a menționat la rândul său Eugen Sturza, accentuând că peste 800 de militari din Republica Moldova au fost instruiți în instituțiile de profil din România.

De asemenea, România a contribuit cu 850.000 de euro într-un proiect derulat sub egida NATO de distrugere a pesticidelor.

Cooperarea celor două armate este importantă pentru securitatea națională și trebuie să rămână la fel de bună și chiar să avanseze, a concluzionat Eugen Sturza.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »